Komend najaar gaan we starten met een community training. Samen gaan we opzoek naar de vraag: Hoe zorg ik ervoor kinderen, jongeren of volwassenen uit de wijk daadwerkelijk Jezus kunnen leren kennen? Hoe ontwikkel ik mijn leiderschap? Hoe krijg ik de kerk in beweging?

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

Discipelschap

Het eerste onderdeel gaat over discipelschap binnen een community. Het woord discipelschap schept vaak allerlei verwachtingen en ergens is dat logisch. Wij zijn namelijk allemaal geroepen om discipelen van Jezus te zijn en discipelen van Jezus te maken. In dit onderdeel staan we stil bij de mensen die God gegeven heeft in de omgeving van de deelnemer. Daarbij is het uitgangspunt: “Mensen helpen richting Jezus te bewegen”.

Zelfleiderschap

Van een communityleider wordt veel gevraagd. Het leiden van een team, maar hebt ondertussen ook te maken met verschillende jongeren, leiders uit de kerk en andere mensen in je omgeving. Daarnaast moet de kerk ook op de hoogte gehouden worden over wat God doet in de wijk! In dit onderdeel staan we stil bij leiden van al deze mensen.

Werken met een kerk

In dit onderdeel staat de vragen waarom het werken met de kerk belangrijk is en hoe daarin draagvlag gecreëerd kan worden. Kerken zijn belangrijk voor geestelijke en praktische steun aan een community. Er wordt stil gestaan bij de vraag hoe de kerk van de deelnemer is hoe daar op een goede manier mee kan worden omgegaan.

Onderzoek doen en partners in de wijk

Voordat er kan gestart met een community is het belangrijk om te weten wat er in de omgeving speelt. Daarom zijn vragen als “Wie woont er in de wijk?” en “Wat houdt hen bezig?” heel belangrijk om aan te sluiten. Ook zullen er meer organisaties actief zijn in de buurt. Daarom gaat onderdeel 4 over onderzoek doen en partners in de wijk. Bijvoorbeeld door te kijken hoe je omgaat met weerstand van ouders of organisaties.

Je eigen community

In het laatste onderdeel worden er verschillende voorbeelden gegeven van community’s. De deelnemer wordt gestimuleerd om de na te denken hoe een community in zijn of haar plaats er uit ziet. Dit door rekening te houden met alle informatie uit de vorige training. Ook komen een aantal praktische tips naar voren die helpen om de volgende stappen te zetten naar een nieuwe community.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de training? Laat dan je gegevens hieronder achter! Zodra de training beschikbaar is laten nemen we contact met je op.