Ik ben Jan Achterberg en ik ben Sport Chaplain bij Next Move. Toen God mij, meer dan 10 jaar geleden,  riep voor sportministry te gaan wist ik zelf niet hoe sport en geloof samen konden gaan. Ik was gestopt net gestopt met marathonschaatsen en had geen idee hoe mijn talent voor sport van waarde kon zijn binnen Gods koninkrijk. God leidde mij op een pad waarop ik de antwoorden kon vinden op deze vraag en nu mag doorgeven aan ander sporters. Ik leerde dat wanneer God ons heeft geschapen naar zijn beeld het super belangrijk is dat wij onze talenten gaan inzetten. Dat juist daardoor een stuk van wie God is zichtbaar wordt dat niemand anders aan de wereld kan laten zien…

Op dit moment stijgt de vraag vanuit de sportwereld naar mensen die sporters kunnen zien zoals ze door God gezien worden: Onvoorwaardelijk geliefd.

Samen met mede Sport Chaplain Fabienne neem ik regelmatig een podcast op om de verhalen te delen van hoe God aan het werk is in de sportwereld. Kijk hier naast voor de laatste podcasts en volg ons op spotify.

Het werk van Next Move in de wereld van sport wordt mogelijk gemaakt door de gebeden en giften van partners. Wilt u gericht voor ons werk bidden neem dan contact met mij op om updates te ontvangen. Wilt u het werk ook financieel ondersteunen dan kan dat door een donatie te doen via onderstaande Buttons.

Door middel van uw gift kan Next Move (en daarmee ik) daar zijn waar sport en geloof samenkomen. Dit gaat in mijn werk ook echt niet alleen om de Topsporters. Als we zien dat meer dan 50% van de Nederlandse bevolking wekelijks aan sport doet dan zijn we er heilig van overtuigd dat als we de liefde van God zichtbaar kunnen maken in en door de sportwereld er vele mensen zullen zijn die hun hart zullen open stellen voor deze onvoorwaardelijke liefde.