Ik ben Jan Achterberg en ik ben Sport Chaplain bij Next Move. Toen ik me, 11 jaar geleden,  geroepen voelde om in de sportministry te gaan werken wist ik zelf niet hoe sport en geloof samen konden gaan. Ik was gestopt met marathonschaatsen en had geen idee hoe mijn talent voor sport van waarde kon zijn binnen Gods koninkrijk. Als ik terug kijk op de afgelopen jaren zie ik hoe God mij op een pad heeft geleid waar ik de antwoorden kon vinden op deze vraag. Ik leerde dat wanneer God ons heeft geschapen naar zijn beeld er misschien wel niks belangrijker is dan het uitleven onze talenten. Dat juist daardoor een stuk van wie God is zichtbaar wordt dat niemand anders aan de wereld kan laten zien…

Op dit moment stijgt de vraag vanuit de sportwereld naar mensen die sporters kunnen zien zoals ze door God gezien worden: Onvoorwaardelijk geliefd.

Zowel bij Next Move als binnen de  internationale sport chaplaincy beweging werd er de afgelopen periode steeds vaker een beroep gedaan op mijn kennis en ervaring en daardoor is bij mij het verlangen gegroeid om mij (weer) volledig te kunnen gaan richten op mijn ‘bediening’.

Op dit moment verdeel ik mijn 40-urige werkweek over 2 werkgevers. 24 uur voor Next Move en 16 uur als fietskoerier bij Cycloon. De afgelopen jaren was dit voor mij een fijne combinatie, maar ik geloof dat de tijd nu is gekomen om me te richten op een uitbreiding van mijn uren bij Next Move. Dit betekent dan ook dat ik op zoek ben naar nieuwe supporters; mensen of organisaties die mijn werk bij Next Move financieel willen ondersteunen. 

Daarom mijn vraag aan jullie: Willen jullie mijn werk financieel ondersteunen en daarmee investeren in de bouw van God Koninkrijk in de sportwereld?

Door middel van uw gift kan Next Move (en daarmee ik) daar zijn waar sport en geloof samenkomen. Dit gaat in mijn werk ook echt niet alleen om de Topsporters. Als we zien dat meer dan 50% van de Nederlandse bevolking wekelijks aan sport doet, dat ruim 3 miljoen mensen alleen al zagen hoe het Nederlands elftal zich onlangs plaatste voor het WK voetbal, dan zijn we er heilig van overtuigd dat als we de liefde van God zichtbaar kunnen maken in en door de sportwereld er vele mensen zullen zijn die hun hart zullen open stellen voor deze onvoorwaardelijke liefde.