“Dit was mijn eerste Outreach, en zeker niet mijn laatste!”

Gerjanne Reinders ging met Next Move mee op outreach. Samen met haar team reisde ze af naar Antwerpen voor een uitdagende en prachtige week. Ze schreef er deze blog over. Veel leesplezier!

Ik heb hals over kop besloten om mee te gaan naar Antwerpen, en ik ben erg blij dat ik die keuze heb gemaakt. Het team kende ik niet, en aangezien we ook nog eens een half Nederlands/Vlaams team waren, was alles nieuw voor iedereen.

We werkten samen met het Bijbelhuis, een huis in de achterstandswijk te 2060 van Antwerpen waar je niet kan slapen, maar wel praktisch kan leven. Het is een huis voor de buurt, en er worden verschillende activiteiten gehouden. Het bestaat al erg lang en de afgelopen 10 jaar heeft Ernst van Velzen het gerund voor de wijk.

” HET IS EEN PLEK WAAR KINDEREN
ONBEZORGD KUNNEN SPELEN

Het is bijzonder om te zien hoeveel mensen het Bijbelhuis en Ernst kennen, en hoeveel respect daarvoor is. Het huis is er voor de wijk, het is een plek waar kinderen onbezorgd kunnen spelen, moeders kunnen kletsen en kunnen eten, jeugd elkaar kan zien en dat allemaal in een veilige omgeving.

Het plan was om connecties op te bouwen voor het Bijbelhuis, en dat deden we door de hele week te gaan sporten in een groot park. Het Bijbelhuis had al goed contact gehad met de burgermeester, en we mochten stukken afzetten in het park voor onze sporten. We konden de volgende sporten uitoefenen, basketbal, voetbal en Multi sport. Op de eerste dag waren er al meer dan 30 kinderen, en dat vond ik persoonlijk heel gaaf om te zien.

Ik vond het gaaf dat ons team, dat elkaar net had leren kennen, er sterk voor stond met een warm hart voor de wijk. 

De eerste dag zal ik niet snel meer vergeten, een mooie zonnige dag, leuke kinderen die van de aandacht genoten, ouders die zonder zorgen hun kinderen achterlieten bij ons en de vredige sfeer die overheerste, en dat in een wijk waar de criminaliteit hoger is dan 75 procent. God doet wonderen!