Al jaren is Spanje een mooie vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Door de mooie stranden, het goede voetbal en het lekkere eten. Bovendien staat Spanje in de top 3 van landen waar mensen het langst leven. Klinkt als het paradijs toch? Zo lijkt het ook, maar achter de deuren speelt er veel meer. Jongeren die eenzaam of depressief zijn, bijvoorbeeld. Door de coronacrisis is de hoeveelheid psychische problemen onder jongeren sterk toegenomen, ook in Spanje. Het aantal zelfmoorden onder jongeren is tijdens het coronatijdperk flink toegenomen; het stond in de top 3 doodsoorzaken van jongeren onder de 29 jaar. Het was de meest voorkomende onnatuurlijke doodsoorzaak in 2020.

Next Move wil, in samenwerking met Betania Bible School in El Campello, Alicante, weer leven brengen in de harten van jongeren in Spanje. Betania is sinds 2015 actief in Alicante en heeft als doel jongeren te inspireren en onderwijzen met het Woord van God. Leerlingen leren te bidden en wat de kracht van gebed heeft in ons leven. Daarnaast is Betania een mooie plek voor jongeren om leeftijdsgenoten te ontmoeten, vrienden te maken en te leren van elkaar.

Komende zomer, 7 tot 18 augustus, willen we met een mooi team in Alicante een sportoutreach doen en de bijbelschool volgen. De ochtenden zullen we dieper de Bijbel ingaan door middel van stille tijd en onderwijs van sprekers uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Engeland. Naast het onderwijs gaan we sporten en spelletjes doen met kinderen en tieners in de wijken van Alicante. We willen door de verbindende kracht van sport met hen in gesprek over Jezus en het geloof. Zit de hele dag dan vol met activiteiten? Zeker niet. Het strand is op loopafstand van de bijbelschool en er is elke dag vrije tijd om lekker een duik te nemen in de Middellandse Zee. Bovendien zijn er ook vrije dagen om Alicante in te gaan.

Deze dagen zitten vol mooie groei in bijbelkennis, in jouw persoonlijke relatie met Jezus en jouw identiteitsvorming. Daarnaast mag je ook nog een verschil maken in het leven van jongeren. Dat wil jij toch ook? Meld je nu aan!

Details

  • Locatie: Spanje
  • Data: 7-18 augustus
  • Team projectprijs: 835  (meer) 

Aanmelden is niet meer mogelijk