Antwerpen is een van de grotere steden in België met een half miljoen inwoners. De stad kent vele verschillende culturen en geloven. Midden in Antwerpen willen we een sportweek organiseren die bestaat uit: sport, relaties leggen en de bestaande beweging een boost geven.

In samenwerking met SportQuest en het Bijbelhuis wordt de outreach gerealiseerd. Het Bijbelhuis is al actief in de wijk met verschillende activiteiten waaronder sport, maar ook huiswerkbegeleiding, naaicursussen en pastoraat. Allemaal activiteiten met als doel om in contact te komen met de omliggende wijk, die het beste te omschrijven is als een multiculturele plek. De Bijbel staat in dit alles centraal. Next Move wil komende zomer opnieuw een sportteam zenden om het bijbelhuis te ondersteunen. Dit betekent dat er wekelijks sportactiviteiten worden georganiseerd en dat een vaste groep vrijwilligers zich hieraan toewijd. Elke week sporten en delen uit de bijbel of een getuigenis. Onze missie is dan ook om de lokale kerk te motiveren mee te doen. Jongeren uit te dagen onderdeel te worden van het sportteam waarna er meerdere echte Belgische sportcommunities kunnen ontstaan.

De sportweek begint met een voorbereidingsconferentie in Parijs! Samen met andere outreaches zullen jullie voorbereid worden met teambuilding, toerusting en sporten. Na een aantal inspirerende dagen vertrekken alle teams naar verschillende landen.

Na een reis met de trein wordt het team opgevangen door onze contactpersoon Ernst. Het weekend zal beginnen met kennismaken en voorbereidingen maken voor de sportweek. Zondag gaan we naar de plaatselijke kerk waar we jongeren kunnen ontmoeten die we mee kunnen nemen naar de sportweek. De overnachting is in de pastorie en ontbijt, lunch en avondeten in het Bijbelhuis. Een week lang elke dag sporten en relaties leggen met de wijk waar het Bijbelhuis op door kan bouwen.

Heb jij een hart voor Jezus, sport en geloof? Ga dan mee naar Antwerpen en help de bestaande gemeenschap de volgende stap te zetten.


Details

  • Locatie: Antwerpen
  • Data: 13 juli t/m 23 juli
  • Team projectprijs: €4000 (uitgaande van 6 deelnemers)* (meer) 
  • Inclusief voorbereidingsconferentie

*Het team projectprijs wordt gezamenlijk gedragen. Bijvoorbeeld door sponsoracties, individuele bijdrage etc. Bij meer deelnemers neemt de team projectprijs evenredig toe. Voor dat de outreach aanvangt dient het gehele bedrag opgehaald/overgemaakt te zijn