Deze outreach is alleen voor deelnemers uit de Oosterkerk. Ben je geen onderdeel van deze groep, kijk dan bij onze andere outreaches. Wil je zelf met een groep op outreach? Neem dan contact met ons op.

Montenegro is een land in de Balkan en de naam betekent: ‘Zwarte berg’.
Het is een land met vele verschillende groeperingen. In Montenegro leven ongeveer 650 duizend mensen en het land heeft haar eigen taal: Montenegrijns.

Al jarenlang gaat een team vanuit Next Move op outreach naar onze partners in Montenegro. Onze partners in Nikšić, Montenegro zijn Sara en Vukasin Baosic. In hun stadje hebben zij een eigen kerk en hun eigen sportcommunity. Het leuke aan Vukasin en Sara is dat ze een aantal keer in Nederland zijn geweest en ook in de Oosterkerk zijn geweest. De Oosterkerk is sindsdien betrokken bij het zendingswerk van Vukasin en Sara. Jullie mogen daar een vervolg aan geven met de outreach.

Afgelopen jaar is een team van 6 personen naar Montenegro gegaan met als doel om geld in te zamelen voor de aanschaf van een eigen sportveld voor de sportcommunity van Vukasin en Sara. Ook Jesse & Yda Doornbos uit de Oosterkerk zijn mee geweest en de Oosterkerk heeft mee geholpen met de financiering van het sportveld.

Vukasin en Sara organiseren elke zomer hun eigen sportkamp voor de Roma jongeren die ze dienen. Zij gaan dan met een aantal Romatieners uit hun sportcommunity naar een externe locatie aan de kust om een week lang op te trekken met deze jongeren. Jullie mogen helpen bij dat sportkamp. Het beloofd een mooi avontuur te worden met fantastische mensen.


Details

  • Locatie: Montenegro
  • Data: 13 juli tot 25 juli
  • Kosten: € 850 (meer) 
  • Inclusief voorbereidingsconferentie