Red jij je prima op een veldje dat alles behalve zo glad is als een biljartlaken en deins je niet terug voor een cultuurschok? Ga dan mee naar The Pearl of Africa! Deze zomer vliegen we weer met een sportteam naar Oeganda. Net als afgelopen jaar organiseren we de outreach in samenwerking met Saving Arms International (SAI).

Op de velden van Soroti heeft een bijzondere ontmoeting plaats gevonden tussen sporters van Next Move en straatkinderen in 2018. Ongepland werd de sportweek ingevuld met het sporten met straatkinderen. In eerste instantie was het plan om te gaan sporten met kinderen van verschillende scholen maar blijkbaar had God een ander plan. Na de outreach in 2018 hebben teamleden een stichting opgericht om structureel geld op te halen voor de straatkinderen in Soroti. Een plaatselijke pastor heeft sindsdien het werk doorgezet en in minder dan een jaar later werd er een huis opgericht om straatkinderen onderdak te geven. Elke week zijn er momenten van sporten, samen eten en drinken, getuigenissen delen en krijgen kinderen onderdak. De community die in Oeganda is ontstaan veranderd het leven van de kinderen. Veel van deze straatkinderen leven nu niet meer op straat.

In de zomer willen we deze beweging opnieuw een boost geven. De outreach zal bestaan uit het bezoeken van het stadje Soroti om daar te sporten op de velden met de kinderen. Sport is een geweldig makkelijke manier om met andere straatkinderen in contact te komen die ook hulp nodig hebben. Verder krijg je een kijkje in een weeshuis en worden er echt gebeurde verhalen verteld.
Wil jij ook onderdeel zijn van deze beweging die straatkinderen helpt te re-integreren in de samenleving? Ga dan mee, bouw mee en geef handen en voeten aan je geloof! Website Saving Arms International: www.sai-uganda.org.


Details

  • Locatie: Kampala & Soroti
  • Datum: 15 juli – 2 augustus
  • Prijs: € 1.670
  • Aanmelding sluit 1 April
Interesse? Laat het weten!

Foto galerij 2018