Zie jij het al voor je? Jij speelt je eerste interlandwedstrijd in Zambia. Samen met je team maak jij je klaar voor de wedstrijd, een krachtmeting met een lokaal voetbal team.

Na een bloedstollende wedstrijd fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Je veegt het zweet van je voorhoofd. Daarna bedank je de spelers van het andere team voor de mooie wedstrijd. Nadat alle bedankjes zijn geweest, ontstaat er spontaan een worshipmoment op het voetbalveld. Voor je het weet sta je mee te dansen en te zingen met de breed lachende Zambiaanse spelers. Aanbidding aan God omdat Hij het is die het talent voor het voetbal heeft gegeven. Opeens ben je geen tegenstanders meer, maar broeders en mag je elkaar je verhaal vertellen, bemoedig je elkaar vanuit de bijbel en mag je voor elkaar bidden. 

In de zomer van 2020 vertrekken we, met een voetbalteam, naar Zambia. In samenwerking met Victorious Life (VL) wordt deze sportreis gerealiseerd. Victorious LIFE is een sports ministry organisatie uit Zambia die zijn naam ontleend uit de bijbel in Romeinen 8:37. ‘In dit alles zijn wij meer dan overwinnaars, door Hem die ons heeft liefgehad’. VL biedt spirituele en pastorale begeleiding aan Zambiaanse prof-voetballers en andere topsporters en is een aantal voetbal academies gestart in achterstandswijken in Zambia. Deze organisatie wordt geleid door Elemon en Kristien Sakala. 

Het doel van deze outreach is om door middel van voetbal ervaringen uit te wisselen met Zambiaanse mede-voetballers. Samen God zoeken, samen groeien en samen voetballen. Het Nederlandse voetbalteam zal op verschillende plekken voetbalwedstrijden spelen tegen of trainen met lokale (pro) teams. Tijdens deze reis leer je de mensen, de cultuur en het voetbal van Zambia kennen. 

Daarnaast is er genoeg ruimte om Zambia te zien, zoals scholen, weeshuizen, het monument voor het nationale voetbal team dat omkwam in Gabon, de Victoria watervallen, wildlife, het dorpsleven en een echte Zambiaanse kerkdienst. Dit zijn de kerkdiensten die je een keer in je leven moet hebben meegemaakt! Ben jij erbij?


Details

  • Locatie: Zambia
  • Periode: 15 juli – 2 augustus
  • Prijs: € 1.770
Interesse? Laat het weten!