Next Move
veluwe trail

Op zaterdag 29 mei organiseert het NXM duursportnetwerk haar eerste socialrun. Deze run gaat plaats vinden op de Veluwe in de buurt van Arnhem. Een super mooi natuurgebied waar we met z’n allen gaan genieten van de passie die we delen voor onze sport. Het is voor een social run en we gaan kijken hoe dat met de dan geldende maatregelen mogelijk kunnen maken. Genieten is het hoofddoel.

Tijdens dit event willen we ook graag van de gelegenheid gebruiken om te vertellen over ons verlangen voor het duursport netwerk. Doormiddel van dit netwerk willen we jullie namelijk vooral inspireren om sport en geloof samen te brengen. Het in ons verlangen dat je mag gaan voelen dat God van je geniet als je sport en dat hij tijdens alle eenzame kilometers gewoon naast je loopt. Hierover nog veel meer dus tijdens de socialrun.

Erik Tange is één van de initiatiefnemers van het Next Move Duursportnetwerk. Hij heeft al een aantal jaar het verlangen om een community te bouwen voor duursporters. Lees hier zijn verlangen…

Erik Tange

Wat je moet weten over de socialrun

Op zaterdag 29 mei gaan we dus over de Veluwezoom trailen, we hebben een mooie route gevonden van 15 km, die goed is aangegeven met bordjes. Het parcours slingert door het prachtige bos met lekkere hoogtemeters. We komen veel zandpaden en boomwortels tegen en we lopen de Koningslaan. Een prachtige weg met 3 keer achter elkaar een stevige klim. Dit is een gaaf  segment op Strava.

Hardlopen op de Veluwe vraagt een goede conditie. Je moet op reserves lopen en het is handig om iets van een trailvest mee te nemen waar je eten en drinken in kan doen. Je kan op hardloopschoenen prima uit de voeten, het hoeven geen trailschoenen te zijn. In het bos is relatief weinig blubber helaas, dus glad zal het niet zijn. Heb je geen ervaring met trailrunnen? Geen probleem met een paar simpele instructies kan je makkelijk meelopen!

We maken van deze route een zogenaamde social run, we lopen niet op tijd maar om elkaar te leren kennen en voor de gezelligheid. We lopen de route in groepjes van 4 personen.

Startpunt
Startpunt is de parkeerplaats van de Lappendeken, gelegen aan de Diepesteeg, De Steeg. We verzamelen om 13u en maken dan groepjes van 4 die wat niveau betreft goed met elkaar kunnen lopen. 

Eindpunt
Na de eerste ronde van 15 km nemen we bij de Lappendeken een lange rustpauze om tijd te hebben voor een goed gesprek en om jullie kennis te laten maken met Next Move en onze plannen met het duursportnetwerk. Je kan uit de auto warme kleren pakken voor de pauze.

Tweede ronde
We kunnen besluiten om een tweede ronde te lopen voor wie daar nog zin en energie voor heeft. Daar zijn verschillende opties voor: Een vaste, erg fraaie route van 7,5 km met flinke hoogtemeters. Eventueel maken we er een individuele tijdloop van. Of we zwerven over de Posbank, de te lopen afstand bepalen we dan met elkaar.

Tot slot
We hopen natuurlijk op veel animo, het is voor ons de eerste keer dat we een loop zoals deze organiseren. Spannend en uitdagend en we zullen wat het programma betreft flexibel omgaan met waar we tegenaan lopen.

Tot ziens op 29 mei!