Afgelopen februari was Reinder, onze nieuwe medewerker Internationaal, voor een Europees overleg in Egypte. ‘Toevallig’ was een goede internationale vriend Liam* van Next Move ook in Egypte om daar een training te geven. Tijdens deze tijd in Egypte vertelde Liam vol enthousiasme aan zijn contactpersoon Maria* over Next Move en voornamelijk over het werk dat we doen door middel van een Sportcommunity. Hierdoor kreeg Reinder een opening om daar ook het eerste contact met haar te leggen. In de maanden hierna moest Maria ‘toevallig’ in Nederland zijn voor werk. In Nederland sprak Reinder haar opnieuw en kon Maria meer delen over haar werk in Egypte. Maria vertelde hoe Egypte al jarenlang de poort naar de moslim wereld is. Egypte is een land met relatief veel Christenen en daarom zend het al tientallen jaren mensen uit naar hun Arabische broeders en zusters in meer gesloten moslimlanden. In Nederland mocht Maria ook een Sportcommunity in de praktijk zien, een groep jongeren in de wijk die sport en over Jezus deelt. Maria zag hoe er op een laagdrempelige manier discipelschap werd toegepast.
 
Doordat Maria zag wat een Sport community brengt in Nederland, kreeg ze het verlangen om dit ook in Egypte te brengen. Vanuit daar kunnen namelijk ook de andere mensen in meer gesloten moslim landen bereikt worden. Veel mensen wachten daar op de liefde van God die voor hen onbereikbaar lijkt. Maria heeft ons uitgenodigd om een Sportcommunity training in Egypte te geven. Maar hiervoor hebben we jou hulp nodig!

Wil jij ons helpen om sportcommunity naar het Midden-Oosten te krijgen? Dat kan door te investeren in deze training. We gaan in september naar Caïro met drie personen. We zijn gevraagd om de hele training voor alle deelnemers (ongeveer 50 personen) te betalen, omdat ze zelf het geld niet hebben. We schatten de kosten op € 3700,-. De eerste € 1200 is al gegeven, we hebben nog een bedrag van € 2500,- nodig.
 
Richtbedragen wat je kunt geven:
 
1 persoon trainen: € 40,-
SC-training vertalen naar Arabisch: € 300
Reis & verblijfkosten per trainer: € 450
 
Je bijdrage overmaken kan via deze knop
of naar NL04 RABO 0325 2418 56 Stichting Next Move Ministries
ovv Code 4050 – Internationale training
(De gift is belastingaftrekbaar onder de ANBI-regeling)
 
*De namen van onze internationale contacten zijn gefingeerd ivm veiligheid