Quinten Schep ging 4 jaar als tiener naar Sportkampen, dit jaar ging hij voor het eerst mee als coach. Hij heeft de week van z’n leven gehad en daar vertelt hij graag over!

Afgelopen zomervakantie ben ik mee geweest naar Sportkampen van Next Move. Ik was voor het eerst mee als coach nadat ik zelf als tiener vier keer mee was geweest. In die vier jaar heb ik zoveel leuke mensen ontmoet en ook mijn basis mogen leggen in het geloof. Om daar nu als coach aan bij te dragen was echt een zegen. Het feit dat ik samen mocht werken met degene die eerst mijn coach waren was een fantastisch!

Het was gek om te beseffen dat een evenement als Sportkampen gewoon door mensenhanden is opgebouwd! (natuurlijk met de hulp van onze lieve Vader). Als je daar als kind rondloopt is alles groots, nieuw en spannend, maar als coach zie je alleen maar kansen en uitdagingen.

Veel mensen vroegen achteraf; ‘Vond je Sportkampen nou leuker als coach of als tiener?’. Ik vond die keuze lastig te maken maar denk dan toch voor de deelname als coach te gaan. Het was voor mij namelijk een kans om de liefde en kracht die onze God ons geeft, door te geven aan de generatie onder mij. Ik denk dat dat Gods opdracht is voor mij/ons, om dat vervolgens waar te kunnen maken voelt echt als een zegen vanuit boven.

De aansluiting tussen mij en de tieners was erg leuk, als 20 jarige voelt het verschil in leeftijd niet groot! In de (eigenlijk veel te korte) midweek heb ik mogen laten zien wat God voor mij heeft betekend en heb ik Gods levend water mogen uitdelen aan mijn geweldige 8-tal tieners die ook mij hebben laten zien dat ik geliefd word, door hen maar ook door God! Eén en al goede ervaringen wat dat betreft 😉