Ben jij die sporter die zich afvraagt hoe sport en geloof samen gaan? Vind jij het lastig om als christen je staande te houden in de sportwereld maar is sport tegelijkertijd voor jou van levensbelang? Ben jij het liefst in het gezelschap van sporters maar vind je het lastig om uit te leggen waar je als christen voor staat? Dan organiseert Next Move de training die jij niet mag missen!

Vanuit NXM komen we veel sporters tegen die zich afvragen hoe je je geloof vormgeeft in de context van een sportclub of team. Next Move wil jou helpen om antwoorden te vinden op deze vraag. In de ‘Make Sport Your Ministry’ training nemen we je mee in de visie van NXM voor het maken van discipelen in de sportwereld. We maken dit toepasbaar voor de plek waar jij sport en sporters ontmoet. We leren je skills die je kunt gebruiken in het contact met andere sporters. Al met al een te gekke training vol inspiratie, ontmoeting en uitdaging. Het is ons verlangen dat, zodra de sportvelden weer opengaan, jij er ook geestelijk helemaal klaar voor bent.

Hoe gaat dit in z’n werk?

We zijn op dit moment in staat om de training volledig online aan te bieden. Eerst krijg je een grote schat aan videomateriaal over onderwerpen als sporten is aanbidding, je identiteit in Christus als sporter, sport en emoties, bijbel lezen, bidden, relaties bouwen met andere sporters etc.. Daarna gaan we tijdens twee online trainingssessies met elkaar de diepte in.

Tijdens deze trainingsavonden kijken we naar hoe Jezus zijn discipelen leerde wat het betekent om een volgeling van Hem te zijn. Van daaruit gaan we met elkaar de vertaalslag maken naar wat dat betekent voor jouw plek in de sportwereld. We beseffen dat elke sport z’n eigen cultuur heeft en daarom is er veel tijd om de geleerde theorie toe te passen op jouw sportomgeving. Ook leren we je een aantal skills die je helpen om je geloof duidelijk en vol passie te delen. Naast de kennis en know-how die wij je aanreiken, is het contact met andere christelijke sporters die hetzelfde verlangen hebben misschien nog wel belangrijker. Je staat er niet alleen voor en we gaan elkaar aanmoedigen om met kracht onze plek in de sportwereld in te nemen.


Praktische info

Wanneer:
Op aanvraag/in overleg

Hoe:
De avonden worden in principe volledig online aangeboden. Vooraf kijk je een aantal inspirerende trainingsfilmpjes en op de trainingsavonden ga je deze input verwerken.

Kosten:
€30,- p.p.

Wat:
De training omvat 2 training avonden, veel inspirerende video’s over sport & geloof en een trainingsmanual die we je per post gaan opsturen.