Op 18 september doet Next Move mee aan de eerste internationale sport zondag. Een dag waarop we wereldwijd in de kerk aandacht vragen voor de vele miljoenen mensen die wekelijks actief zijn in de sportwereld.

Alleen al in Nederland doen meer dan 8 miljoen mensen op wekelijkse basis aan sport. Dan hebben we het nog niet eens over het aantal mensen dat met regelmaat in aanraking komt met sport. Ouders, trainers, fans en vrijwilligers. Allemaal worden ze geraakt door de ‘kracht’ van sport.

Next Move geloofd dat wanneer we als christenen leren ons geloof vorm te geven op en om de sportvelden, Gods liefde zichtbaar word voor al die miljoenen mensen in de sportwereld. Daarom sluiten wij ons op 18 September aan bij de Internationale Sport Zondag en dagen we jouw uit om ook mee te doen

Hoe kan jij mee doen?

De International sport zondag wil een uitnodiging zijn voor alle christenen om met elkaar te God te danken voor de kansen die hij ons geeft in de sportwereld en met elkaar te bidden voor de sport community’s in de wereld. Dat er op in elke sport, in elke club en in elke team iemand mag opstaan die die liefde van jezus in zich heeft en laat schijnen.

Als sporter kun je meedoen aan de Sport zondag door bewust te bidden voor jouw plek in de sportwereld.

Voorafgaand aan de Sport zondag willen we jouw graag helpen om sport en geloof bij elkaar te brengen. We delen graag onze kennis met je over hoe mooi sport en geloof samen kunnen gaan. Dat je God kan aanbidden met de talenten die Hij je heeft gegeven en dit ook dé manier is om God liefde uit te delen. Tijdens de Sport Zondag vormt kerk wereldwijd een schild van gebed om alle christen in de sporterwereld en we hopen dat het jouw zal raken en motiveren om ook jouw plek daarin in te nemen

Laat hieronder je gegevens achter zodat we jouw als sporter kunnen ondersteunen.

Als kerk kun je op verschillende manieren meedoen. Het zou natuurlijk te gek zijn als er aandacht gegeven kan worden aan sport tijdens de zondagsdienst.

Op 18 september is ook de start van de nationale sportweek. Een week waarin er veel aandacht is voor sport in Nederland. Als kerk sluit je dus aan bij een actueel thema waar veel mensen mee in aanraking komen.

Next Move wil graag met jullie meedenken over de mogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan het laten zien van een korte video over sport en geloof, het delen va een korte getuigenis, een themadienst rond sport en geloof of zelfs een spreker van Next Move. Vul het onderstaande interesseformulier in en dan nemen wij contact met jullie op.

Global Sports Sunday
De internationale sport zondag is onderdeel van een wereldwijde beweging van verschillende internationale Sportministrie organisatie die doormiddel van deze dag een brug willen slaan tussen de sportwereld en de kerk. Voor meer info hierover kunt kijken op de internationale website. www.globalsportssunday.com

Nationale sportweek
De Internationale Sport zondag valt in Nederland ook samen met de Nationale sportweek. In heel Nederland organiseren gemeenten, sportbedrijven en sportclubs activiteiten om (nieuwe) sporters op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met sport en bewegen. Sport is in de ze week dus een super actueel thema en we hopen dat we door de sportzondag een brug kunnen slaan van de kerk naar de sportwereld.