Al sinds de tijd van Jozef uit de Bijbel is Egypte een land waar mensen naar toe vluchten als ze in nood zijn. Ook nu is dat het geval. In buurland Sudan is een militaire staatsgreep geweest en is de noodtoestand afgekondigd. Ruim 4,5 miljoen Sudanezen zijn gevlucht, met name naar Egypte.

Next Move wil onze lokale partners helpen om te zorgen voor de vluchtelingen, waarvan 90% vrouw of kind is. Lokale partners organiseren sportweken om afleiding te geven in een hopeloze situatie. Daar is sterk behoefte aan en daarom kunnen ze jouw hulp goed gebruiken.

Lokale partners:

In Egypte werken we al lange tijd samen met Youth for Christ. Zij organiseren in de zomer sportkampen voor zowel Egyptenaren als Sudanese vluchtelingen. Alber is onze lokale partner en hij en zijn gezin zijn echte Egyptenaren. Alber is een ongekende positieveling met een warm hart voor mensen. Zijn Engels is uitstekend en hij kent de cultuur en het land natuurlijk als geen ander. Een deel van de outreach zal bestaan uit het helpen van hem bij een sportkamp. Ook zal Alber iets van het land Egypte laten zien.

Daarnaast willen we de outreach gebruiken om andere lokale partners te leren over de principes van sportcommunity. We weten hoe gaaf het is om niet alleen een sportweek te organiseren, maar om juist ook wekelijks relatie op te bouwen. Als de vluchtelingen het nodig hebben om een week te sporten, hoeveel te meer wel niet om elke week even te ontsnappen aan hun dagelijkse realiteit?! We willen de lokale Egyptenaren meenemen in hoe een sportcommunity werkt en voordoen hoe dat er in de praktijk uitziet.

Jij mag het verschil maken in de uitzichtloze situatie van arme kinderen. Ga je mee?

Details

  • Locatie: Egypte
  • Data: 13 juli t/m 30 juli
  • Team projectprijs: €1075  (meer) 
  • Inclusief voorbereidingsconferentie in Nederland