Hoe werkt een sportcommunity nu echt? Hoe zorg ik ervoor de kinderen en jongeren uit de wijk daadwerkelijk Jezus kunnen leren kennen? Hoe ontwikkel ik mijn leiderschap? Hoe krijg ik de kerk in beweging? Of hoe zorg ik ervoor dat sport leuk is voor iedereen?

De training is bedoeld voor iedereen die deelneemt in een sportcommunity of hier graag meer over zou willen weten! In de sportcommunity training staan we stil bij al deze vragen en nog veel meer! In 5 lessen werken we aan verschillende thema’s die aansluiten bij sportcommunity’s. De lessen zijn:

Les 1. Discipelschap

In deze les leer je wat disipelschap in een sportcommunity is, wat het verschil is in discipelschap tussen een gelovige en niet gelovige, welke verschillende fasen er zijn binnen disipelschap en hoe iemand daarin groeit.

Les 2. Zelfleiderschap

In deze les leer je zes sleutels van zelfleiderschap en aan de hand daarvan kijk je naar je eigen context. Je leert wat er staat over zelfleiderschap in de bijbel en je leert doelen stellen aan de hand van je eigen reflectie.

Les 3. Onderzoek & Partners in de wijk

In deze les leer je waarom onderzoek belangrijk is, in zowel de kerk als de wijk. Na deze les kun je op een goede manier een onderzoek uitvoeren en concrete en objectieve conclusies verbinden aan de uitkomsten uit je onderzoek.

Les 4. Draagvlak in de kerk

In deze les leer je wat draagvlak is en waarom dit belangrijk is. Je leert bij wie draagvlak van belang is en hoe je draagvlak creëert. Ook leer je in deze les hoe je kan omgaan met weerstand.

Les 5. Sport

In deze les leer je dat er in de bijbel ook sportvoorbeelden staan. Daarnaast leer je over het nut van sport. Ook leer je de basisprincipes van het leiden van een sportmoment.

Voor een preview kun je vast de eerste 6 pagina’s van het handboek bekijken:

De training wordt dit keer op locatie in Groningen gegeven op de volgende momenten:

  • 24 maart van 17:30 tot 21:00
  • 25 maart van 09:00 tot 16:00

Kosten voor de training zijn 35 euro.