Boven – Binnen – Buiten

Je doet mee met de MSYM training: dat betekent in ieder geval twee dingen:

1. Je bent een sporter, je houdt van je sport en je besteedt veel tijd en energie aan het beoefenen van je sport.

2. Je bent ook een volgeling van Jezus, een man, een vrouw die in God gelooft en die Hem een plek in je dag, in je week en in je dagelijks leven wil geven.

In Nederland is er lange traditie van wantrouwen tussen sport en geloof. Maar wat als je én van sport houdt én van God? Hoe combineer je dat? Bij Next Move zijn wij er diep van overtuigd dat sport en geloof met elkaar samen kunnen gaan. Beter nog: dat ze samen moeten gaan!

Hoe kunnen sport en geloof zich optimaal in mijn leven tot elkaar verhouden, dat is de grote vraag waarop wij antwoorden zoeken in de eerste twee filmpjes die wij aan jullie voorstellen, namelijk Boven – Binnen – Buiten en het filmpje getiteld Sport als aanbidding.

Getuigen

God liefhebben en je naaste als jezelf, dat is het grootste gebod, de allesomvattende opdracht dat God ons geeft. En het prachtige nieuws is dat je sport een plek, de plek, is waar je genietend van de lichamelijke inspanning, de uitdaging, de sociale contacten en alles wat je sport biedt tegelijkertijd God lief kan hebben en je naaste als jezelf!

Als leven met Jezus inderdaad Goede Nieuws is, dan is het ondenkbaar om mensen om ons heen lief te hebben zonder hun ook te willen vertellen wie Jezus is, wat Hij gedaan en gezegd heeft en hoe het is om in relatie met hem te leven. In het filmpje Getuigen hoor je hier meer over.

Persoon van vrede

Dat God ons wil gebruiken ons zichzelf aan mensen om ons heen te laten zien is wonderlijk. Dat deed Jezus met zijn discipelen toen hij op aarde rondliep 2000 jaar geleden en dat doet Hij nog steeds vandaag. Ja, ook op je sportclub, hier en nu! Wat een bizar idee maar wat mooi ook! Maar hoe doe je dat concreet? Eén van de concepten die je op weg kunnen helpen hiermee is De Persoon Van Vrede. Kijk naar dit filmpje over de volgelingen van Jezus die door Hem op pad gestuurd worden en ga maar nadenken over wat het voor jou op je sportplek zou kunnen betekenen…

Bijbel lezen & Bidden

Het laatste filmpje voor de eerste sessie gaat over de plek van gebed in je leven en de Bijbel.

Als christenen geloven wij dat je gemaakt bent voor een liefdesrelatie met God. Hoe moet dat? God is zo anders dan de mensen met wie wij ons dagelijks verhouden. Hij is inderdaad de Andere, met een hoofdletter. Maar denk aan de mooiste relaties in je leven: erkenning, gedeelde interesses, openheid, vertrouwen, dankbaarheid, jezelf zijn, eerlijkheid, samen dingen doen, het leven met elkaar doornemen, alles met elkaar bespreken, dat zijn allemaal ingrediënten voor diepe vriendschap en die ingrediënten zijn ook wat onze relatie met God maakt. De Bijbel heeft een woord voor delen en communiceren met God, dat is bidden.

Wat betreft het lezen van de Bijbel, het is wel anders dan andere boeken. Je kunt een biografie lezen over sportlegende Johan Cruyff bij voorbeeld. Dat geeft je een hoop informatie over Johan Cruyff. Maar je kent Johan Cruyff nog steeds niet. Door het lezen van de Bijbel verkrijg je niet alleen veel informatie over wie God is, wat Hij leuk en mooi vindt en niet, wat zijn karakter is. Het is een plek waar je God zelf ontmoet. Waar Hij spreekt. En jou uitnodigt om in gesprek met Hem te gaan. Hoe je dat kan doen legt Frank uit in het laatste filmpje Bijbel Lezen en Gebed