In April werden wij door de organisatie Hope4Ukraine in contact gebracht met de Irpin Bible Church in Irpin, een kerk in een voorstad van Kyiv. Toen de oorlog begon is deze stad een tijdlang frontgebied geweest. Daar waar de overheid en andere organisaties weg gevlucht zijn is de kerk gebleven en heeft verschillende taken overgenomen. Zo hebben zij de evacuatie van verschillende mensen uit Irpin gecoördineerd, hebben zij voedsel uitgedeeld, coördineren zij de bouw en herstel van nieuwe woningen, etc. Daarnaast zijn er ook verschillende teams van de kerk bezig met sportactiviteiten.

Komende zomer is het ons verlangen om samen met de kerk sportactiviteiten te gaan doen op verschillende veldjes in Irpin. Waar er door de oorlog veel gebrokenheid en verdriet is willen wij vreugde brengen door samen te sporten en te delen van Jezus liefde. Wij hopen dat onze komst hen een boost geeft in hun ministry en dat zij hierop verder kunnen bouwen na onze outreach. Wij voelen ons hierbij geïnspireerd door Anne van der Bijl van Open Doors. Toen hij naar kerken achter het ijzeren gordijn ging had hij het gevoel dat hij niet zo veel voor deze mensen kon betekenen maar doordat hij bij hen aanwezig was en naast zijn broeders en zusters kon staan waren zij al heel erg bemoedigd, en dit is ook ons verlangen voor komende zomer!

Wil jij samen met ons naast onze broeders en zusters uit Oekraïne staan? Meld je hieronder aan voor meer informatie over komende zomer.

Details:
Deelnemers zijn 18 jaar en ouder en fysiek en mentaal gezond
De outreach is op eigen risico.