STINTER Frankrijk (3 maand)  

God roept jou! Wil jij gaan? 

Next Move is op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om voor langere tijd te dienen in sportministry in Frankrijk. Wij willen groei zien bij onze partners in Frankijk en hen trainen en bemoedigen. Hierbij spelen STINTers een grote rol. Een STINTer staat voor Short Term INTernational, dit is een sportministry mogelijkheid voor 3 maanden bij Next Move.  

Wat doet een STINTer? 

Als STINTer help je de projectgroep Next Move Tournée Olympique helpen bij het werken met de lokale partners in Frankrijk om zo sportministries op te starten of verder te ontwikkelen. Daarnaast zal je lokale leiders trainen in het bereiken van de mensen in Frankrijk. In Frankrijk werk je samen met de GO Plus, dit is een beweging van organisaties en kerken die sportministry in Frankrijk willen brengen. Hiervoor gebruiken zij het momentum van de Rugby World Cup in 2023 en de Olympische Spelen in 2024.  

Een STINTer is bezig met het delen van zijn/haar geloof, het ontwikkelen van relaties met lokale leiders en sporters, aangaan van discipelschapsrelaties, bijbelstudies, outreaches voorbereiden met lokale partners, team meetingen, trainen van leiders en administratieve zaken (nieuwsbrieven, materialen maken, bellen, etc).  

Jouw profiel  

Je bent een verbinder die graag connecties met verschillende mensen aangaat. Hierbij ben je in staat om mensen te inspireren met de visie van sport ministry, met mensen samen te werken om sport ministries op te zetten in verschillende steden en om hen te helpen bij het hosten van outreach teams uit Nederland en eventueel andere plekken. Hierbij woon je voor een langere periode in Frankrijk (3 maand) zodat je samen met de lokale partners kan bouwen aan een duurzame sportministry beweging. Belangrijk is dat je zelfstandig bent en goed Frans en Engels spreekt zodat je goed kan communiceren met de partners in Frankrijk.  

Wat bieden wij  

Een plek waarbij je een wezenlijk verschil kan maken bij de sportministry beweging in Frankrijk. Het is een plek waarin je kan pionieren en veel met mensen in contact bent. Hierbij zul je groeien in zelfstandigheid en in je mogelijkheid om te communiceren met mensen uit verschillende landen. Dit gebeurt in een omgeving van gelijkgestemde mensen waar God en sporters centraal staan. Vanuit Next Move zullen wij jou persoonlijk begeleiden bij deze functie.   

Bij Next Move werken we op basis van een persoonlijk team met ministry partners – dit zijn mensen (familie, vrienden, gemeente) die voor jou bidden en je financieel ondersteunen om in je levensbehoeften te voorzien. Om dit support op te bouwen neem je contact op met familie, vrienden en kerken door middel van emails/bellen en persoonlijke afspraken. Hierbij vertel je wat je nodig hebt en dat zij de mogelijkheid hebben om dit werk te ondersteunen door te geven en te bidden. Veel mensen vinden het mooi om te geven en zullen maandelijks of eenmalig willen ondersteunen. Het kost je gemiddeld 3 maanden om dit support op te bouwen. Bij dit proces geven wij je persoonlijke coaching en voelen we ons gezamenlijk verantwoordelijk voor de financiën.   

Geïnteresseerd? 

  1. Bid en vraag God of Hij je roept om een STINTer te zijn.  
  1. Solliciteer door een mail te sturen naar info@nextmove.nl 

Neem voor meer informatie contact op met Reinder de Haan (reinder@nextmovesport.nl)  

Een paar dingen nog: 

  • De functie is voor een periode van 3 maanden (juni tot augustus 2023), waarvan je een groot gedeelte in Frankrijk doorbrengt.  
  • Voor de fondswerving van de organisatie zijn we als medewerkers grotendeels zelf verantwoordelijk. Praktisch betekent dit dat je voor je salaris eerst zelf donateurs zoekt. Positief neveneffect hiervan is dat je een groep mensen om je heen hebt die jou persoonlijk kennen en die betrokken zijn bij je werk. In het kennismakingsgesprek gaan we hier verder op in.