We gaan het hebben over liefde. Iets dat altijd een rol speelt bij iedereen. Direct aan het begin van de aarde is het al iets dat we zien in de Bijbel. Adam is alleen en dat is niet goed voor hem. Hij krijgt een vrouw om lief te hebben. We zijn gemaakt om lief te hebben, en we kunnen niet zonder andere mensen. Iets wat we ook al bij Adam zien


EEN WEEK VOOR DE BIJEENKOMST

Liefde kan iets heel moois zijn maar ook iets heel ingewikkelds. Van wie hou jij? Wat doet liefde met jou?


LIEFDE

TIENERS LEREN VANDAAG DAT ZE GEMAAKT ZIJN OM LIEF TE HEBBEN


MET DE SPORTVRIJWILLIGERS

Tijdens het eten:

Neem tijd om met elkaar te eten en bij te praten. Lees Genesis 2: 7 – 25.

Bespreek na het eten met elkaar:

Lees de samenvatting en bespreek de voorbereidingsvragen.

Na de sportmiddag/avond:

  • Wat heb je opgemerkt bij de tieners?
  • Bid en dank met elkaar.
  • Bespreek wie de middag of avondgaat leiden.

Vraag allen na te denken over de twee vooraf vragen van het volgende thema.


MET DE TIENERS

PRAKTISCH VOORBEELD | MEMORY

Maak een memory spel. Dit spel verspreid je over het veld. Je maakt een aantal teams die tegen elkaar gaan spelen. De teams gaan in een rij staan, en om de beurt mag de voorste een poging doen om een paar uit te zoeken. Lukt het degene een paar bij elkaar te zoeken, dan mag hij het paar bij zich houden. Dit is één punt voor het team. Lukt het niet dan moet hij de kaartjes terugdraaien en mag het andere team het proberen. Doe dit tot alle kaartjes op zijn, en het team met de meeste paren heeft gewonnen.

Wat kan je zeggen: “We hebben net een spel gedaan waarbij we paren bij elkaar moesten zoeken. Dit is ook een beetje zo met liefde. Mensen zoeken elkaar op en houden van elkaar, of juist niet. Dan gaat het niet samen, net zoals twee verschillende kaartjes.


SPORT VOORBEELD | VAN DIJK ALS ECHTE LEIDER

19 oktober 2018 speelt het Nederlands elftal tegen Duitsland in de Nations League. Het is een belangrijke wedstrijd, als Nederland gelijk speelt betekent het dat ze door zijn naar de finaleronde. Virgil van Dijk is aanvoerder van het Nederlands elftal, en tijdens de wedstrijd ziet hij dat de scheidsrechter het moeilijk heeft. Hij loopt naar de scheids toe, en legt zijn hand op zijn schouder. De scheidsrechter breekt en vertelt dat hij tijdens de rust te horen heeft gekregen dat zijn moeder is overleden. Van Dijk wenst de scheidsrechter sterkte en zegt dat hij goed gefloten heeft. Een klein ding om te zeggen maar het betekent veel voor de scheidsrechter. Hij kent de scheidsrechter helemaal niet maar toch laat hij liefde zien aan de scheidsrechter..


JOUW VERHAAL

Geef een getuigenis waarin je vertelt wat het met je deed toen jij je geliefd voelde.


WAT STAAT ER OVER IN DE BIJBEL?

Terugblik

We gaan beginnen aan een nieuwe serie. De serie heet ‘Vrucht van de Geest’ en gaat over alles wat God ons wil geven. Het zijn cadeautjes voor jou, omdat Hij wil dat jij gelukkig bent.

Bijbeltekst

Het volgende verhaal is terug te vinden in Genesis 2: 7 – 25

Kernpunt

De mens wordt door God geschapen maar mist een partner.

God schept een vrouw voor hem om lief te hebben.


Verhaallijn

In het begint van de bijbel schept God de aarde. Hij maakt de zon, de maan de sterren. Hij maakt de zee, de planten en alle dieren. In het oosten maakt Hij een hele mooie tuin, de tuin van Eden. In deze tuin staan allemaal fruitbomen om van te eten en er leven een heleboel dieren. De aarde is een fantastische plek en als God ernaar kijkt wordt hij erg blij. ‘Het is goed!’, roept Hij uit.

God maakt ook iemand die voor de tuin kan zorgen. Een mens. Dit was Adam. Hij mocht leven in de tuin van Eden. Adam leeft alleen in de tuin met alle dieren. Adam mag zorgdragen voor de dieren en de planten. God geeft hem zelfs de taak om alle dieren een naam te geven, zodat het makkelijker is om ze te herkennen en te onderscheiden. Tijdens het geven van namen aan de dieren, valt het hem op dat eigenlijk alle dieren met zijn tweeën zijn. Een mannetje en een vrouwtje.

Adam heeft geen andere mens naast zich en hij vindt het lastig om alleen te zijn. Naast God en de dieren heeft hij niemand om van te houden. Hij wil graag iemand om van te houden die net als hij is. Hij gaat op zoek naar iemand die hem kan helpen en samen met hem te leven. God ziet dat dit niet goed is voor Adam. God wil graag dat Adam gelukkig is en daarom brengt hij Adam in een diepe slaap. Hij haalt een van de ribben uit het lichaam van Adam, en maakt Eva, de vrouw van Adam. Daarna blaast Hij zijn levensadem in haar en zodra Adam wakker wordt ziet hij Eva. Wauw, wat is ze mooi! Hij wordt intens blij en noemt haar vrouw. Hij houdt direct van haar. Samen genieten Adam en Eva van de liefde. Alles wat God gemaakt heeft is goed


VRAGEN |Deze vragen kan je stellen naar aanleiding van het verhaal:

Hoe heet de eerste mens?

Adam.

Waarom gaf God hem, Adam, een vrouw?

Omdat het niet goed voor hem was om alleen te zijn. Hij moest iemand hebben om van te houden.


VRAAG VAN DE DAG

PRIJS VAN DE DAG

Van wie houd je allemaal? En waarom?

Voor degene die het meest lief heeft.


VERDIEPINGSVRAGEN

Waarom heeft God ons gemaakt om lief te hebben?

Wat is een leven zonder liefde?