Jochem Scholma was mee op outreach naar Barcelona. Net terug en met alles nog vers in het geheugen, blikt hij terug op een ongelofelijk vette week.

“Gloria a Dios”

Barcalona 2018, wat een week was dat…! Het leven hier in Nederland gaat gewoon weer door, maar met mijn gedachten dwaal ik nog vaak af naar de veldjes in de wijken van Barcelona. Wat heb ik genoten van voetbal deze week, van de wedstrijden en clinics op de veldjes. Van de vele internationale ‘golasso’s’ en alle panna’s in de metro. Van de warmte van de Spanjaarden die we hebben mogen ontmoeten. Maar ook zeker van ons team, van de openheid en echtheid die ik bij een ieder heb ervaren.

“…de kansen die God gegeven heeft om het evangelie te vertellen”

En bovenal, en door al deze dingen heen, ben ik opnieuw verwonderd en geïnspireerd geraakt door wie God is en wat hij in onze persoonlijke levens en die van de mensen die wij hebben ontmoet aan het doen is. Ik denk terug aan de ontmoetingen met onze Senegalese broer en de kansen die God gegeven heeft om hem het evangelie te vertellen. Aan het getuigenis van Frank op het veld bij Les Glories na afloop van de eerste wedstrijd en het enthousiasme van Jessie over de doorbraak die zij hierin heeft ervaren. Aan de clinics en getuigenissen die we mochten delen in aan de kinderen in Santa Coloma, in de Arabische wijk in Mataro en op de christelijke school in Rubi. Aan de blijdschap en vreugde die dat met zich mee bracht. En ik krijg spontaan een lach op mijn gezicht als ik denk aan Linner en zijn enthousiasme in het uitnodigen van zijn niet christelijke voetbalvrienden die zo ook iets van Jezus hebben leren kennen.

Ik geloof dat God aan het werk is in Barcelona, dat Hij al jaren door mensen als Jessie & David en anderen heen werkt. En dat Hij dat zal blijven doen in de komende jaren. En ik geloof dat wij deze week onderdeel mochten zijn van Zijn plan. Een groot bedankt aan het team: bedankt voor jullie beschikbaarheid en dat jullie onderdeel willen zijn van onze beweging om Jezus bekend te maken in de sportwereld!

Gloria a dios!