De 21-jarige Hester raadt iedereen aan om op Outreach te gaan, ook als je niet de allerbeste sporter bent. “Je kunt zoveel betekenen voor de mensen daar, door contact te maken, gesprekken aan te gaan en verhalen en ervaringen te delen.” Ze ging in 2019 mee op Outreach naar Oeganda, waar ze een andere wereld leerde kennen.

“Je kunt zoveel betekenen voor de mensen daar…,

Eén van de eerste herinneringen van afgelopen zomer is die van het ‘Dreamhouse’: een jongenshuis voor straatkinderen dat opgezet is door SAI (Saving Arms International). Het team van Hester bezocht het Dreamhouse en sportte elke dag met de opgevangen straatkinderen. Eén van de jongens vertelde dat zijn moeder prostituee was. Hij was hier altijd bij, omdat ze met zijn allen in 1 ruimte sliepen. Een andere jongen vertelde dat zijn gemeenschap hem niet meer accepteerden en dat hij bedreigd was geweest, daarom leefde hij op straat. 

Ondanks de leefomstandigheden zag ik God bij de straatkinderen.

Ook bij andere projecten van SAI ontmoette het team straatkinderen die stuk voor stuk hun eigen heftige verhaal hadden. Wat Hester het meeste is bijgebleven is de houding van de kinderen en de omgang met elkaar. ‘De jongens gaan met elkaar om als broers en zijn met weinig gelukkig, ze speelden gitaar met een tennisracket.’ Ondanks de leefomstandigheden zag ik God bij de straatkinderen. Ook in de kerken die ze bezocht zag ze God: ‘de mensen die ik mocht ontmoeten beleefden hun geloof heel sterk. De dankbaarheid die de Oegandezen uitstraalden was bijzonder om te zien. Bidden met anderen zou ik niet zomaar doen, maar daar in Oeganda deed ik het gewoon. Ik kreeg er de kracht voor van God´. 

Samen met haar team mocht ze een grote bijdrage leveren aan het leven van de straatkinderen. Tijdens het project heeft het team twee jongens van straat kunnen helpen, die nu onderdak krijgen in het Dreamhouse.

Dreamhouse
Het Dreamhouse is ontstaan na de sportoutreach in 2018. Na de outreach hebben een aantal teamleden een stichting opgericht om structureel geld op te halen voor de straatkinderen in Soroti. Het werk van de teamleden wordt voortgezet door een plaatselijke pastor en in minder dan een jaar later werd er een huis opgericht om straatkinderen onderdak te geven. Elke week zijn er momenten van sporten, samen eten en drinken, getuigenissen delen, en krijgen kinderen onderdak. De community die in Oeganda is ontstaan verandert het leven van de kinderen. Veel van deze straatkinderen leven nu niet meer op straat!

Wil jij ook mee naar Oeganda?
Bekijk de outreach op de website