Deborah (inmiddels 16 jaar) ging afgelopen zomer als vijftienjarige op outreach naar Libanon. Het team bezocht daar drie verschillende kerken met een sportcommunity. Er wordt daar wekelijks gesport, connectie gezocht met de omliggende wijk en getuigd van de liefde van Jezus. Het team heeft veel kunnen vertellen over hun ervaringen met sportcommunity’s in Nederland, praktische tips kunnen geven en bijvoorbeeld kunnen helpen met het opstellen van een jaarplan.

Deborah werd zelf ook echt uitgedaagd. Ze wilde elke dag iets doen dat buiten haar comfort zone lag. ”Ik vind het best spannend om voor een groep te staan. Op een gegeven moment werd gevraagd wie er wilde bidden voor de groep. Ik besloot dat te gaan doen ondanks dat ik het spannend vond en ik in het Engels moest bidden.”

JE MAG ONTZETTEND
VEEL VAN GOD ZIEN…

Hoogtepunten waren voor Deborah ook de contacten met de sporters die naar de Sportcommunity toe kwamen. Dat begon meestal met de vraag of ze interesse hadden om in de toekomst vaker naar de sportcommunity te komen. Daar ontstonden mooie gesprekken uit. Het waren twee weken vol hoogtepunten. ”Je mag ontzettend veel van God zien en je wordt uitgedaagd. Je gaat naar een totaal andere plek en God gebruikt je daar echt om andere mensen te helpen!”