Mijn naam is Bram Koerts. Getrouwd met Anka en vader van vier kinderen. Ik ben sinds 2003 werkzaam in Sportministry en zo is mijn geloof ook echt gaan leven! Als fanatiek amateursporter (voetbal, basketbal) was de combinatie geloof en sport ideaal om Jezus beter te leren kennen.

Ik ben de Huistheoloog van Next Move.

Een gevaar van missionair werk is dat allemaal wat oppervlakkig blijft in zowel wat je inhoudelijk meegeeft en waarin je de mensen toerust. In mijn functie wil ik de medewerkers, vrijwilligers en deelnemers helpen de verdieping te zoeken door zowel inhoudelijk als praktisch toe te rusten. Dit zodat ze zelf groeien als discipel van Jezus, maar ook zodat ze anderen hierin kunnen toerusten.

Een voorbeeld hiervan is de training ‘Hoe lees je de Bijbel?’. Voor veel christenen is het lezen van de Bijbel niet zo vanzelfsprekend als vaak wordt aangenomen. Want hoe kun je bijvoorbeeld oude profetieën begrijpen of Gods stem door de Bijbel heen verstaan als niemand je ooit die vaardigheid geleerd heeft? Met de training ‘Hoe lees je de Bijbel?’ leer je niet alleen zelf de Bijbel lezen en Gods stem daarin te verstaan, maar leer je ook hoe je dit kunt volhouden én het anderen kunt leren.

In onze beweging wordt nu met topsporters, teamgenoten en jongeren uit de wijk in de Sportcommunity’s uit de Bijbel gelezen zodat God zelf ook tot hen kan spreken door het ‘Woord’. Overigens geef ik deze training ook in veel kerken, waar de vraag ‘Hoe lees je de Bijbel?’ ook leeft.

Mijn persoonlijke roeping om vanuit de Bijbel discipelen inhoudelijk en praktisch toe te rusten in het zijn en maken van discipelen kan ik bij Next Move optimaal inzetten.

Naast Huistheoloog zit ik ook in het leidersteam van Next Move, leid ik team Health & Fitness en houd ik me bezig met de ICT. In mijn vrije tijd geef ik ‘Bijbelse geschiedenis’ op openbare basisscholen, preek ik in kerken, coach ik mensen in o.a. Bijbellezen en train het voetbalteam van mijn oudste zoon.

Ik wil je vragen om mijn werk te ondersteunen. Dat kan door (maandelijks) een gift over te maken via onderstaande button. Enorm bedankt!