Vanaf de start vanaf Next Move wordt er al samengewerkt met Sport Event Soest (SES). In Soest wordt er ook komende zomer weer een sportweek gehouden. Tijd voor een interview met de leiders: Lotte en Albert.


Wat is SES voor jou?

Lotte: SES staat voor Sport Event Soest. Dat word georganiseerd door het ondersteuningsteam van Renew. Ik ben het meest enthousiast hoe we via sport over het geloof vertellen. Eerst even volleyballen en een balletje trappen en daarna over het geloof praten. Ik merkte ook afgelopen jaren veel vooruitgang bij de jongeren en kinderen. Erg mooi om te zien. Albert:  SES is voor mij de gezelligheid en mooie gesprekken met team of de deelnemers en sportief bezig zijn. Met name van voetbal kan ik heel erg genieten!


Voor wie is SES?

Albert: Kinderen van 6 tot en met 12 en jongeren van 13 tot en met 30 jaar. De kinderen en jongeren komen vaak uit de buurt. Er zijn veel trouwe deelnemers, maar juist de spontane nieuwe deelnemers maken het leuk. Ze worden verrast door de sfeer, de gezelligheid en ook door onze toneelstukjes en gesprekken over het christelijk geloof. Maar SES is er ook voor de teamleden. Ik kan bijvoorbeeld ook erg genieten van mijn mede-teamleider Lotte die al vanaf jongs aan als deelneemster komt en nu al drie jaren haar talenten in kan zetten om kinderen en jongeren te bereiken met de liefde van Jezus. Lotte: Je weet nooit welke groep je voor je hebt staan. Dat maakt het juist elke dag anders en uitdagend. Wat ik het bijzonderste moment vond is dat twee kindjes met hun moeder de bijbel wilde meenemen om zich in het christendom te verdiepen. Door deze week sporten hadden ze er super veel van geleerd.


Wat is voor jou persoonlijk de reden om mee te doen?

Lotte: Ik ben er mee begonnen om mijn weg naar Jezus toe te vinden. Ik geloofde wel en ik was er wel mee bezig, maar ik vond het nog erg lastig. Door de conferentie en voorbereidingsdagen begon er een lichtje te branden en kwam alles er vanzelf uit. Ik heb zoveel van Jezus en mezelf geleerd. Ik ben daar echt dankbaar voor. Albert: Ik hou van Jezus, van zijn voorbeeld en voor de vrijheid (genade) die we door Hem krijgen. Ik ben ook onder de indruk van de briljante schepping van God. Daar wil ik deelnemers graag kennis mee laten maken. Natuurlijk hou ik ook van gezelligheid en samen sporten en dan vooral voetbal.


Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd bij SES?

Albert: Blijf dicht bij Jezus en de Bijbel, dan werk je vanuit een stabiele basis en wordt je niet gauw ontmoedigd, sterker nog: dan wordt je aangevuurd! Lotte: Dicht bij jezelf blijven. Als je bid zonder het te geloven of dingen vraagt zonder te geloven gebeurt er niks. Maar als je gelooft in God en gelooft dat wat je vraagt kan het zomaar gebeuren.


Wat is je droom voor SES?

Lotte: Dat we genoeg teamleden hebben. Namelijk het liefst 10 minimaal 8. Dan kunnen we met minder stress op het veld staan. Ook is mijn droom dat we de kinderen en jongeren echt iets mee kunnen geven via de toneelstukjes en getuigenissen. Albert: Normaal zou je denken aan groot groter grootst, maar mijn droom is dat deelnemers al het mooie van het christelijke geloof zullen proeven en Jezus zullen leren kennen. Natuurlijk zou ik het ook tof vinden als ons sportveld overstroomd met enthousiaste kinderen en jongeren en opgevangen wordt door een groot, enthousiast en gestroomlijnd sportteam.

Voor komende zomer zoekt het team nog enthousiaste teamleden. Vind je het leuk om mee te doen. Kijk dan eens op de website of neem contact op met Lotte: 0613955606 of Albert: 0624119698.