Mijn doel voor het Leidersevent was om in de rust te reflecteren op de lessen die mij in het weekend gegeven werden over leiderschap. Voor mij was dit event een prachtig weekend om uit mijn woon- en werkomgeving te stappen en te reflecteren op de afgelopen tijd waarin veel dingen niet- of anders door moesten gaan. Het was heel waardevol, omdat ik tijdens het event kon connecten met andere leiders die een missie hebben in Nederland. Geloven kan je niet alleen, door Corona is eenzaamheid een veel breder thema geworden voor veel meer mensen. Daarom was het voor mij heel bemoedigend om elkaar te zien, ook al kende ik niet iedereen die deelnam.

Voor mij was dit Leidersevent heel waardevol, omdat ik daar kon connecten met andere leiders die een missie hebben in Nederland

De les die het meest bij me is blijven hangen had te maken met groepsprocessen. Hoe staat het ervoor met de mensen die mij helpen? Is er balans in de teams en wat is het effect van de afgelopen tijd op de teams? Hier kwamen mooie bevindingen uit die ik later ook besproken heb met de leiders van onze stichting. En die leiders zijn er ook weer mee aan de gang gegaan in hun teams. Ik vind het echt prachtig dat dit weekend op die manier gezorgd heeft voor vernieuwende verbindingen.

Hoewel dit Leidersevent ook tijd en energie kost, is het voor iedereen aan te raden die vanuit leiderschap lessen wil betrekken op het eigen leiderschap. Voor mij was deze tijd en energie een investering die heel waardevol bleek voor de koers van de teams die ik leid. En dat effect is terug te zien in de maanden die daarop volgden.

Jaap Bouwman (op de foto links) is leider van KOMunity, een stichting uit Hoogezand die sport en huiswerkbegeleiding gebruikt om recht te doen in de gemeente Midden-Groningen.


Meer leren over leiderschap?