Elke week sport Donnie (13 jaar) mee met de sportcommunity in zijn wijk. Als kind kwam hij daar al graag voetballen en nu hij tiener is werd hij voor het tweede jaar op rij uitgekozen om mee naar sportkampen te gaan. Samen met zijn vrienden is hij onderdeel van team 16: “Een heel leuk team waarin we veel grappen maakten, maar niet over de grens”. Donnie voelt zich dan ook op z’n plek en waar de trainingen en de zeskamp al erg leuk zijn, is het natuurlijk te gek dat ze het toernooi op vrijdag ook nog eens een keer winnen. Hoe heerlijk het ook was om lekker actief en doelgericht bezig te zijn, het mooiste moment vindt in een rustige setting plaats.

“IK MERK DAT GOD ME HELPT OM ME TE CONCENTREREN OP WAT GOED IS”

Donnie zegt: “Het mooiste moment van de week was dat ik iets op een steen moest schrijven.” Tieners mochten een last of moeite opschrijven om die vervolgens met hun coach te delen en bij Jezus te brengen. “We moesten daarna naar buiten lopen om de steen bij Jezus’ kruis neer te leggen. Daar voelde ik het meeste. De teenparty die avond was een beetje druk, maar toen hoorde ik de preek en dat vond ik heel mooi.” Er is dan ook wel iets veranderd volgens Donnie: “Ik weet niet hoe ik dat moet zeggen, maar ik merk het als ik buiten met mijn vrienden ben. We waren afgelopen weekend op een festival en daar liepen we een beetje te ouwe hoeren. Het liep een beetje uit de hand en toen wist ik dat ik moest stoppen. Normaal zou ik doorgaan, maar nu niet. Dat vind ik bijzonder. Ik merk dat God me helpt om me te concentreren op wat goed is.”

Tieners als Donnie worden niet altijd even goed begrepen, maar op sportkampen mocht hij een plek hebben waar hij in een veilige omgeving met Jezus bezig mocht zijn. Als hij terugkijkt op afgelopen week dan mist hij het dan ook om met elkaar te bidden en om altijd met elkaar met iets bezig te zijn.

Zo’n verhaal van Donnie is een greep uit tientallen getuigenissen van jongens en meiden die meedoen aan de Next Move Sportkampen? Wil je ook op onze Sportkampen komen en zelf meemaken hoe gaaf het is? Dat kan! De aanmeldingen voor 2020 zijn geopend dus je kunt je vanaf nu aanmelden!