Mijn naam in Maarten van Dijk. Ik woon in het ‘s-Heerenbroek, een klein dorpje tussen Zwolle en Kampen. In 2014 ben ik gestart met een Sportcommunity in Zwolle en in de afgelopen jaren heb ik samen met tientallen vrijwilligers mogen bouwen aan God’s Koninkrijk. Elke week gaan we de wijk in om te sporten en mogen we bouwen aan relaties met jongeren uit de wijk en hen kennis laten maken met onze grote Koning!

In mijn werk mag ik naast leiding geven aan de sportcommunity ook ondersteunen van andere community’s. Soms door samen op te lopen, soms door een stuk coaching, soms door het organiseren van een activiteit of outreach. Ik geniet ervan om mensen te zien groeien, of dit nu de vrijwilligers zijn of de jongeren in de wijk. Daarbij is discipelschap vaak het kernwoord. Ik vind het belangrijk dat er steeds weer mensen opstaan om te investeren in de jongeren in hun eigen omgeving.

Tegelijkertijd zie ik daar ook een grote uitdaging. Veel kerken worstelen met jongeren die weg gaan, laat staan dat er nieuwe jongeren bereikt worden met het evangelie. Met sportcommunity hebben we een tool in handen die het verschil kan maken in beiden groepen. Ik ben dankbaar dat ik daar aan mee mag bouwen!

Wil je meebouwen? Overweeg dan om mijn werk financieel te ondersteunen!