Sander Bondt is één van de teamleden uit de sportcommunity van Hoogezand. In de sportcommunity mag hij veel geven aan de jongeren die hij daar ontmoet. Maar hij heeft er ook veel ontvangen. Hij zegt daar het volgende over, voorafgaand aan z’n belijdenis:

“Vandaag mag ik voor de gemeente ‘ja’ zeggen tegen God. Ik ken hem al mijn hele leven en hij kende mij zelfs al voor ik bestond. Ik ben opgevoed met het geloof en het heeft altijd veel voor me betekend. Ik wéét al van kleins af aan wie God is, wat hij voor mij gedaan heeft en dat hij van me houdt, maar het gevoel erbij ontbrak. Ik wist het allemaal wel maar het was niet van mij.

In 2016 deed ik voor het eerst mee met de sportcommunity. Daar heeft voor mij het geloof echt betekenis gekregen. Sindsdien ben ik aangehaakt bij de sportcommunity en mag ik elke donderdag avond een klein stukje meebouwen aan het koninkrijk van God. Maar dat was niet altijd makkelijk. Ondanks dat het geloof voor mij betekenis had gekregen betekende dat nog niet dat ik me ook thuis voelde in Gods huis, deze gemeente. Rond maart 2017 was dat wat me bij God weghield. Regelmatig was bij kring het onderwerp wat er in de kerk allemaal fout ging en wat er allemaal wel niet beter moest. Ik voelde me niet thuis in de kerk en het werd een last.

“minder bezig met hoe de kerk is, en meer met waarvoor de kerk is”

Ondertussen kwamen de meidagen  van de sportcommunity er aan, en voorafgaand aan die twee dagen mochten wij als team worden opgebouwd in de voorbereidingsconferentie in de VBG samen met de andere sport-community’s. Op 22 april 2017 was er bij deze voorbereiding een dienst. In deze dienst was het alsof God tegen me zei: “Sander waar ben je mee bezig.” Die kwam wel even binnen. Het was alsof God tegen me zei dat ik het anders moest gaan doen, minder bezig met hoe de kerk is, en meer met waarvoor de kerk is. Dit heeft mijn hele beeld van het geloof omgegooid en daarna ben ik er heel anders mee bezig gegaan. Ik voelde me thuis in de gemeente, want ik was weer bij de kern gekomen. De maand daarna heb ik veel nagedacht over  mijn geloof en heb in uiteindelijk op 25 mei (2017) besloten om ‘ja’ te zeggen tegen mijn Vader”.

We zijn zo blij om te zien dat God werkt in de sportcommunity’s. Het voelt als een groot voorrecht om samen met kerken invulling te geven aan discipelschap(relaties) voor zowel de jeugd binnen als buiten de gemeente.

Ben jij of ken jij jongere(n) in je gemeente die passie hebben voor sport en die willen groeien in hun relatie met God en tegelijk anderen daarin meewillen nemen? Wij helpen je graag! Stuur Jaap of Jochum een mailtje of kijk op onze pagina Next Move: Sportcommunity.