Voor topsporters en professionele atleten is sport niet alleen een grote passie, het is ook het ritme dat hun leven dicteert. Prestaties, competities, trainingen, voeding en herstel zijn de focus van hun dagelijkse routines. Daarnaast is het dealen met hun eigen verwachtingen en die van de mensen om hun heen een steeds terugkerende zoektocht. Next Move Sport Mentoring helpt atleten om balans te vinden in deze uitdagende werk- en leefomgeving. Balans tussen passie en prestatie maar ook harmonie in relatie tot andere mensen en tot God.

Veel van het werk van een sportmentor vindt plaats ver van de schijnwerpers en blijft daardoor over het algemeen onzichtbaar. Om hun werk als Sport Mentoren zichtbaar te maken hebben Jan en Fabienne besloten deze podcast in het leven te roepen. Het is een middel om mooie verhalen uit hun werkveld te delen in de hoop dat de luisteraars geïnspireerd zullen worden om zelf de handen en voeten van Jezus te zijn op de (sport)plek waar God hen geplaatst heeft.

Hopelijk genieten jullie net zo veel van het luisteren naar deze podcast asl wij doen bij het maken ervan! Wil je volgende keer een melding krijgen als er weer een nieuwe podcast online komt laat dan even je gegeven achter via onderstaande button.

Aflevering 02: What happens in Paris,…

In deze tweede aflevering vertelt Fabienne over drie ontmoetingen in Parijs waarin sport en geloof op een unieke manier samen gebracht worden: Sport als aanbidding, sport en je identiteit, sport en je roeping om je geloof te delen.

* Meer weten over hoe sport en geloof samen gaan? Kijk dan even naar onze ‘make sport your ministry’ training.

Aflevering 01 (engelstallig): Do you want to read the bible with me?

Na slechts een gesprek van 5 minuten aan het einde van een wedstrijd en 12 weken stilte, vroeg een atleet aan Fabienne of ze de Bijbel van begin tot eind met hem wilde lezen. Wil je meer weten over deze bijzondere ontmoeting en hoe het allemaal in zijn werk ging, luister dan naar de deze podcast!

*in the podcast Fabienne mentioned a song that inspired her in praying for her ‘children’. You can listen to it here.

Jan is Teamleider bij Next Move en richt zich met zijn team op het toerusten van sporters om de handen en voeten van Jezus te zijn in de sportwereld. Tijdens zijn actieve sportcarrière worstelde Jan met de integratie van (top)sport en geloof. Nadat hij voor zichzelf antwoorden had gevonden, is hij nu gepassioneerd om wat hij ontdekte met anderen te delen.

Fabienne maakt bij Next Move deel uit van Team Sport. Voor veel reizende basketbalspelers is Fabienne een geestelijke Moeder die ze liefheeft en ondersteunt in het turbulente leven dat komt met topsport. Elk seizen weer deelt ze haar leven met (vooral) basketbal spelers die ze wijst op Jezus. Het is haar passie om hen te helpen Jezus te volgen op de unieke plek waar God ze geplaatst heeft.

Het werk van Next Move in de wereld van sport wordt mogelijk gemaakt door de gebeden en giften van partners. Wilt u gericht voor ons werk bidden, neem dan contact met Fabienne op om updates te ontvangen over haar belevingen. Wilt u het werk ook financieel ondersteunen dan kan dat door een donatie te doen via onderstaande Buttons.