Als ik zie wat mensen in de sportcommunity’s nu presteren ben ik onder de indruk. Het gemakkelijkste in deze corona tijd is misschien om even vakantie te nemen of wat anders te gaan doen. Je kan er voor kiezen om te van te balen dat de sportweek niet doorgaat of je zoekt naar alternatieven. En dat laatste is precies wat er gebeurd. Er ontstaat een grote creativiteit bij sportcommunityleiders. De relaties met de kinderen en jongeren uit de wijk zijn veel te belangrijk om links te laten liggen. Nee, stoppen is geen optie, dus zie ik overal leiders opstaan en zoeken naar de manier waarop er mensen contact kunnen houden, met elkaar en met de jongeren in de wijk.

DE RELATIE MET DE KINDEREN
EN JONGEREN UIT DE WIJK IS
VEEL TE BELANGRIJK…

Continue zoeken en vernieuwen

Niet dat dit een makkelijke opgave is. In Zwolle begonnen we heel fanatiek met een digitaal spel. Nieuwe energie straalde er vanaf en er kwamen veel jongeren. Maar na een aantal weken is dat anders. Sportcommunityleider zijn vraagt daarin om continu te zoeken naar nieuwe manieren om in contact te zijn met de kinderen en jongeren uit de wijk! Geïnspireerd door de vrienden van Youth for Christ zijn we dan nu ook bezig met livestreams en verspreiden we de komende week kleine presentjes om weer op een nieuwe manier in contact te zijn met de jongeren. Wat er volgende week nodig is weten we nog niet, maar we blijven zoeken omdat we geloven dat een langdurige relatie het verschil kan maken! 


GAAF OM TE ZIEN DAT LEIDERS ELKAAR AANMOEDIGEN EN MOTIVEREN…”


Samen zoeken

Maar ook in de teams ontstaat er een uitdaging! Waar normaal gesproken de sportcommunity ook een plek is waar teamleden samen God ontmoeten valt dat nu ook weg. Digitaal gebeurt daar natuurlijk ook vanalles, maar hetzelfde is het niet. Je bent veel meer aangewezen op je eigen verantwoordelijkheid en discipline. Dat was ook goed zichtbaar in een huddle die we organiseerde. Dat is een plek waar in dit geval leiders samenkomen om te leren van Jezus en elkaar. Het bleek dan ook dat ondanks dat er voor veel leiders nu meer tijd is, het moeilijker wordt om te bidden. Ik vind het dan ook gaaf om te zien dat leiders elkaar aanmoedigen en elkaar motiveren om te blijven groeien naar Jezus! 

Samen groeien

Ook investeren sportcommunityleiders in hun eigen ontwikkeling. Als Next Move helpen we daarbij. In de meivakantie bieden we een tweetal trainingen aan. Een basistraining waarin nieuwe leiders getraind worden in bijvoorbeeld discipelschap, zelfleiderschap en het werken met de kerk én een training voor de ervaren leiders. In die training kijken we naar de actuele vraagstukken in de sportcommunity’s en maken we – naast dat we nieuwe informatie aanleveren – ook gebruik veel gebruik van de kennis die er aanwezig is bij de verschillende leiders. 

Leiders blijven investeren

Als ik dan na denk over deze leiders geeft me dit vertrouwen voor de toekomst. Ik weet niet hoe lang deze coronacrisis nog duurt en dit zal ook echt niet de laatste uitdaging zijn die er ontstaat. Maar wat ik nu geleerd heb is dat dit voor onze leiders niets uit maakt. Ze blijven investeren in de jongeren die Jezus zo hard nodig hebben, ze blijven investeren in de teamleden, ze blijven investeren in zichzelf en ze zijn zo in staat om zichzelf en anderen te blijven leiden richting Jezus! 

in de blog lees je over de training voor sportcommunityleiders die we aanbieden in de meivakantie. Wil je meer info daarvoor? klik hieronder op de button