Next Move Basics is er voor jongeren (14-18 jaar) die de basis elementen van het christelijke geloof willen ontdekken. De jongeren zijn bekend met een sportcommunity. Zij hebben dus een band opgebouwd met de coaches en hebben al iets geproefd van het geloof in Jezus. Als jongeren met de Next Move Basics willen gaan starten, zeggen ze toe om alle avonden en de teamdag aanwezig te zijn.

Voor deze leeftijdsgroep verandert er veel; fysiek, psychisch, in opleidingen en in relaties. Sommigen tieners hebben al meer ellende meegemaakt dan een volwassene in zijn hele leven. Voor hen zijn leeftijdsgenoten (peers) belangrijk en hun mobieltjes zijn een onmisbaar element in hun leven. Informatie komt en gaat in een hoog tempo aan hen voorbij, de concentratie is kort en de afleiding enorm.

Het doel van Next Move Basics is om een praktische oefenplek te creëren, waar jongeren:

  • Proeven van de goedheid van God;
  • Op verschillende manieren de weg naar Jezus leren ontdekken;
  • Oefenen in christen-zijn;
  • Bekend worden met ‘de taal’ van een sportcommunity.

We hopen en bidden dat de jongeren na deze avonden een keuze maken voor Jezus. Die vraag komt een aantal keer langs, maar dit is geen doelstelling, omdat wij niet gaan over deze keuze en Gods plan en timing daarin.


Next Move basics is gratis verkrijgbaar. Vul daarvoor het formulier in en je krijgt deelnemersgids en het handboek opgestuurd. Heb je vragen? Stel ze dan gerust aan ons!