Ga jij mee met de eerste fiets outreach van Next Move naar Saint-Etienne!? Een prachtige stad zo’n 500 km ten zuiden van Parijs. Dit project word een geloofsavontuur dat jij echt niet wil missen. We beginnen met een voorbereidingsconferentie van 2 dagen in Nederland. Hier word je voorbereid om als team en met Jezus op avontuur te gaan. Na deze twee dagen begint het avontuur pas echt. We verblijven van 5 t/m 13 augustus in Saint-Etienne. Hier zijn we te gast bij de lokale organisatie ‘Velo Encarte’ die zich heeft gevestigd in één van de armste wijken van Frankrijk.

Tijdens de outreach gaat er veel gefietst worden maar er is ook ruimte voor voetbal en rugby. Saint Etienne heeft één van de armste wijken van Frankrijk. Dit is een multiculturele buurt waar veel moslims wonen. Juist in deze buurt is sport het perfecte middel om over Jezus te delen. Velo Encarte doet dit vooral door voor de mensen uit deze wijk fietstochten te organiseren naar de mooiste plekjes uit de omgeving. Mensen die geen geld hebben voor dure vakantie of zelfs een auto kunnen gratis mee. Tijdens deze tochten worden er relaties gebouw en zijn er moment om te delen over de hoop die in ons leeft. Doordat de lokale organisatie Velo Encarte hier al langere tijd mee bezig mee bezig is zijn mensen weten de deelnemers dit onderdeel is van de trip.

“You work on your bike and you work on yourself”
Local leader ‘Velo Encarte’

In Saint Etienne is ook een buurthuis waar we mee gaan samenwerken. In dit buurthuis maken ze fietsen, word er gevoetbald op het veldje naast het gebouw, hebben ze bijbelstudie en organiseren ze gebedsmeetingen. In de sportweek gaan we +/- 3 keer samen voetballen met de locale jongeren. Hierbij zullen ook verschillende kerken met hun voetbalteam aansluiten. De perfecte kans om mensen daar ook meer te leren over sportcommunities

Ook zullen we deze Outreach een rugbyspeler helpen die rugby speelt op verschillende velden. We geven deze speler tips en tools om het evangelie te delen tijdens het rugbyen. In het stadion van Saint Etienne zullen officiële wedstrijden van de Rugby World Cup worden gespeeld. Dit is een mooie gelegenheid om hierbij te helpen en in dit deel van de Sportwereld over Jezus te delen.

Kortom deze outreach is de kans voor jou om uit je comfortzone te stappen, nieuwe ervaringen op te doen, intensief op te trekken met je team, je geloof weer op nieuw te ontdekken en genieten van fanatiek sporten. Dus, kom in beweging en ga mee!

DETAILS:

Locatie: Saint-Etienne

Data:
3 – 4 augustus voorbereidingsconferentie
5 – 13 augustus outreach in St Etienne.

Prijs: € 935*

*De projectprijs wordt vaak opgehaald met je team door sponsoracties, individuele bijdrages etc. Voor 1 juli dient het gehele bedrag opgehaald/overgemaakt te zijn.