Ons werk als Sportmentor wordt natuurlijk sterk door de pandemie beïnvloed maar de Make Sport Your Minsitry Training is één van de aspecten van ons werk dat we gelukkig kunnen voortzetten. Niet samen met deelnemers een weekend lang zoals voorheen maar online voor twee live sessies waarin we ons nu in een serie filmpjes verwerkte onderwijs met de deelnemers bespreken en verwerken. 

Aan het woord een paar van de deelnemers van eind februari: 

Ik ben erg dankbaar voor de mooie training en heb veel mooie dingen mogen leren en nieuwe inzichten gekregen! Tijdens de training heb ik mogen leren dat ik mijn geloof mag delen met mijn teamgenoten, omdat God mij juist om die reden in dit team gezet heeft. Dit heeft mij zelfvertrouwen gegeven om over mijn geloof te praten met teamgenoten en ik had zelfs erg veel zin om dit in de praktijk te brengen!  (Amateur voetbalster)

De MSYM-training beviel mij goed. Het […] was een prettige manier van werken, want het lukte mij goed om er tijd voor vrij te blokken. Uit meerdere filmpjes wist ik zowel voor mij persoonlijk als voor op het sportveld wat mee te nemen. Het filmpje over ‘identiteit’ sprong er daarbij voor mij bovenuit. Met de informatie uit het filmpje werd ik geconfronteerd met de vraag: Wie ben je nog als je slecht scoort? Een stuk wat me raakte dus ook omdat het heel eerlijk en kwetsbaar gebracht werd. Een mooie training dus, met filmpjes die dieper gaan dan sport en geloof en tebetrekken zijn op je gehele leven.” Aanrader! (Sport Community lid)

De Make Sport Your Ministry Training heeft mij, als christelijke profvoetballer, iets groots gegeven: “Het besef dat niet alleen mijn aardse vader maar ook mijn hemelse Vader trots is op de gave dat Hij mij heeft gegeven. Dat Hij ook trots is wanneer de wereld herkent dat Hij degene is die mij talent [voor voetbal] heeft gegeven.” (Professionele voetballer)

Het is voor ons elke keer een hoogtepunt om weer een groep sporters de sportwereld in te sturen met een nieuw perspectief op hoe God naar hun sport kijkt en wat Hij ín hun en dóór hun heen op hun sportplek kan en wil doen.