Beste duursportvrienden,

Ik droom al lange tijd van een community van en voor Christelijke duursporters. Een plek waar we elkaar aanmoedigen in onze sport, waar we van onze sport genieten en waar we weten dat God met trots naar ons kijkt omdat we onze talenten gebruiken. Daarnaast is dit ook een plek waar we elkaar aanmoedigen in het delen van God liefde voor de wereld aan anderen die dit nog niet weten.

In 2 Korintiërs 5: 17-21 lezen we, dat Hij (God) ons op draagt om zijn ambassadeurs te zijn.

Wij zijn de boodschappers van God, staat er letterlijk. God stuurt ons erop uit om over Hem te vertellen. Dat is me nogal wat. Hij wil dat ik de mensen die ik ontmoet op bv mijn atletiekclub ga vertellen over Hem en wat Hij heeft gedaan. Een pittige opdracht. Toch is het Gods droom dat we dit doen. Hij wil dat je leeft met de zekerheid dat Hij van je houdt in alles wat je doet! Als je zo leeft dan ben je echt aan het leven. Dan kan je soms verliezen, minder in vorm zijn of andere tegenslagen hebben maar Hij blijft trouw aan jou en zijn passie voor jou laat Hij niet los. Het is ons verlangen dat we deze boodschap gaan delen met elkaar en die kunnen overbrengen op anderen die het nodig hebben. Ik geloof dat God ons niet voor niks een talent heeft gegeven om lang te kunnen hardlopen, fietsen, zwemmen, inlineskaten etc.. God geeft ons een talent zodat wij daarmee op plekken komen waar we onze medesporters iets van Hem kunnen laten zien en daar hebben we elkaar voor nodig!

Met onze startende community van duursporters willen we jou een plaats geven ter inspiratie, en ter bemoediging. Als duursporters kunnen we elkaar heel goed aanvullen en bemoedigen. We spreken dezelfde taal, sterker nog we hebben twee talen waarin we elkaar verstaan: de taal van God en de taal van onze sport. Een krachtige combinatie waar we mooi gebruik van kunnen maken. Ik denk dat we door samen te komen als Christelijke sportzonen en dochters van de Vader, we veel van elkaar kunnen leren, kunnen samenwerken en een verschil kunnen maken in onze specifieke sport. Jouw plaats in de community van duursporters is ook tweezijdig. Ten eerste je plaats binnen de community van Christelijke duursporters maar ook je plaats op de plek waarin je traint en racet. Het is ons verlangen dat je op beide plekken je plaats vind. Dat ze elkaar aan vullen en je zelf tot bloei komt, zichtbaar voor vele anderen.

We zijn met Next Move stappen aan het zetten om deze community steeds zichtbaarder te maken. Op zaterdag 29 mei organiseren we daarom een trailrun over de Veluwe, voor iedereen die mee wil. Het is vooral een social run dus we gaan lekker genieten. Tijden de run  willen gaan we ook meer over onze plannen vertellen en jullie inspireren om mee te doen. Het zou fantastisch zijn als je meedoet.

Veel zegen in je te maken kilometers!

Erik Tange