Zo heb ik dit jarenlang ervaren. Als kind en tiener stond ik heel actief in het leven en bewegen was daar een groot onderdeel van. Als kind was ik altijd buiten te vinden en turnde ik één keer in de week.
Naar de middelbare school fietste ik elke dag tien kilometer heen en tien kilometer terug. Toen ik ouder werd heb ik naast het turnen, gezwommen, geskeelerd en gefitnesst. Ook de vakantie vulde ik in door fysiek bezig te zijn: wandelen, klimmen, abseilen, mountainbiken en ga zo nog maar door. Dat voelde fijn.

De periode die ik hierboven beschreef woonde ik in het westen van het land. Voor de liefde ben ik naar het Noorden gekomen en dat heeft veel impact op mij gehad. Ik heb me jarenlang eenzaam gevoeld en ontdekte dat ik het lastig vond om nieuwe contacten aan te gaan (“Wat had ik te
bieden?”) Om ,onder andere, met nieuwe mensen in contact te komen heb ik mij aangesloten bij een sportschool. De teleurstelling was elke keer groot als ik niet met iemand gepraat had. Uiteindelijk ben ik met sporten gestopt.

Na drie zwangerschappen, veel ritjes in de auto (terwijl op de fiets ook had gekund) en veel lekkernijen had ik zoveel moeite met bewegen. Lekker rennen met de kinderen deed mijn man, dan bleef ik altijd zitten waar ik zat en voelde me tekort schieten, naar mezelf toe en naar de kinderen.
Ik heb een aantal pogingen tot afvallen/meer bewegen gedaan, maar het mislukte elke keer. Verstandelijk wist ik dat dit niet Gods plan was voor mijn leven, maar: “Hoe moest ik dit aanpakken?”

Ongeveer drie à vier jaar geleden werd ik door God compleet stilgezet.
Ik heb mij ziekgemeld en kwam thuis te zitten van mijn werk. Dat was echt een hele zware periode, maar echt nodig. Dagenlang zat ik maar op de bank en dacht ik: “Wat nu?”, “Het lukt me niet.”, “Van mij hoeft het niet meer.”

GOD. Ik wist dat Hij bestond, maar of Hij echt zoveel om mij gaf, daar was ik nog niet zo zeker van. Toch ben ik maar preken gaan luisteren van Joyce Meyer. Dagenlang, ook al voelde ik er helemaal niks bij. Ik kon niks anders dan het zoeken bij Hem. Wat een herkenning! Zo fijn! Door het luisteren naar deze preken kwam langzaamaan toch het besef dat God echt van mij houdt! Door de preken heen heeft God echt gewerkt en is er nu geen twijfel: God bestaat, houdt van mij en Jezus is ook voor mij aan het kruis gegaan!
Er kwam meer rust. Ook heb ik deze periode mijn vriendin ontmoet. 1 keer per week wandelen we. Het bewegen is fijn en het kletsen erbij ook.

In februari 2020, bijna een jaar geleden, organiseerde Next Move de ‘Holy Health dag’. Een dag met workshops over verschillende aspecten van
gezondheid: voeding, geestelijke groei, lichamelijke beweging enzovoort. Op deze dag heb ik een work-out BBB (red. buik, billen en benen) gedaan. In deze les werd ik zo geconfronteerd met het functioneren van mijn lichaam. Het emotioneerde mij echt. “Hoe heeft het zover kunnen komen?” Dit is echt een keerpunt geweest in mijn leven. Vanaf dat moment ben ik langzaamaan meer gaan bewegen: van meer wandelen, vaker de fiets pakken, naar hardlopen, buikspieroefeningen en de work-outs van Next Move. De coronaperiode (intelligente lockdown) heeft mij op het gebied van bewegen veel gebracht. In die periode kon ik mij volledig richten op meer bewegen. De work-outs van Next Move helpen mij daar enorm bij.

Ik ben nu heel wat kilo’s lichter en bewegen is een groot onderdeel van mijn leven. God heeft mij geschapen en daarom wil ik op een goede manier met mijn lichaam omgaan. Bewegen is daar één onderdeel van. Hij is er al die jaren bij geweest en daar ben ik Hem enorm dankbaar voor.

Wat ik geleerd heb uit deze periode is dat het belangrijk is om genadig en geduldig naar jezelf toe te zijn. Verwacht niet van jezelf dat je binnen een week om de dag sport en binnen een maand een topconditie hebt. Zo werkt het niet. Heb geduld en zie de (kleine) stappen die je zet. Wees ook lief voor jezelf als je een mindere week hebt. Jezelf veroordelen werkt vaak averechts. Elke dag kun je weer beginnen met bewegen. Veel succes, maar vooral ook veel plezier. Je bent het waard en je bent Zijn geliefde kind. God houdt ontzettend veel van jou!