Sil (18 jaar) is een fanatieke basketballer en inmiddels twee keer in de zomer met Next Move op outreach naar Libanon geweest. Het eerste wat in hem opkomt als hij terugdenkt aan afgelopen zomer is ”het plezier hebben met de jongeren en kinderen daar”. Het Midden Oosten en de mensen die daar wonen vindt hij erg interessant, daarom was Libanon voor hem het perfecte land om op outreach te gaan.

”Ik dacht voor de eerste outreach dat het moeilijk zou zijn, dat je bijvoorbeeld autoriteit moest hebben, maar de tweede keer ging het heel natuurlijk. De kinderen vinden het heel leuk dat je er bent. Ze houden van sport, net als ik en dan kun je God daar ook nog in betrekken!”

Het team heeft een aantal kerken daar kunnen helpen met het leiden en nog beter maken van de Sportcommunity’s. Ook heeft Sil God daar aan het werk gezien in zichzelf en in anderen. Voor de eerste outreach bijvoorbeeld had hij van tevoren bedacht dat hij wilde groeien in zelfstandigheid. ”Ik bad ervoor en meteen kreeg ik tijdens de outreach de verantwoordelijkheid voor basketbal.” Sil was de enige basketballer in het team en werd dus meteen in het diepe gegooid. Spannend, maar ontzettend leerzaam. Het groeien in verantwoordelijkheid was iets wat hij vervolgens weer mee naar huis kon nemen.

“Spannend, maar ontzettend leerzaam”

Hij heeft gemerkt dat op outreach gaan een boost geeft aan je geloofsleven, maar dat God er in het gewone leven thuis ook is en dat je Hem nodig hebt in alles. Als hij in één zin mag omschrijven waarom iemand mee zou moeten gaan op outreach: ”Omdat je opgebouwd wordt, je ziet jezelf en anderen groeien in geloof en je bent bezig met je sport. Je komt als een ander mens terug!”


Lijkt het je gaaf om zelf ook een keer op outreach te gaan? Dat kan in 2020 met Next Move naar verschillende plekken in Europa en daarbuiten! Kijk snel bij het aanbod