Jessie is 33 jaar, komt oorspronkelijk uit Hoogeveen, woont nu 9 jaar in Barcelona, is fanatiek voetbalster en trainer, spreekt vloeiend Spaans en is getrouwd met een Peruaan!
Eigenlijk was Barcelona een avontuur dat 2 jaar zou duren. Jessie nam een stap in het diepe, niet wetende dat deze stap haar levensrichting zou gaan bepalen.  “God sprak duidelijk tot mij en anderen dat Barcelona de stad zou zijn waar ik naar toegezonden zou worden”. En Jessie ging, met als doel om de sporters te bereiken met het evangelie. Toen sprak ze nog geen Spaans en was het communiceren niet altijd makkelijk.


Nu 9 jaar later is dat wel anders en klinkt het Spaans soms door tijdens het praten in het Nederlands. In haar dagelijkse leven werkt Jessie voor Athletes in Action in Barcelona. Om haar werkzaamheden duidelijk uit te leggen vertelt ze dat er drie focuspunten zijn: coaching, training en tours. Jessie begeleid sporters en niet alleen in voetbal, ook is ze in contact met bijvoorbeeld een judoka en een kunstschaatser. Kortom elke sporter die lifecoaching wil ontvangen. Ze geeft trainingen en onderhoud contact met de sportclubs.
Er zijn zerschillende sportcommunities actief in de lokale wijken en er komen regelmatig sportteams vanuit het buitenland. Zo ook beachvolleybal- en voetbalteams van Next Move!


Op de vraag wat Next Move in de afgelopen jaren bij heeft kunnen dragen aan haar werk vertelt Jessie meteen enthousiast: “Sowieso zijn de relaties met de sportclubs vergroot! Het is erg interessant voor een club om een internationale voetbalwedstrijd te spelen. Als dan dat team door woord en daad getuigt van Gods liefde werkt dat super goed! Die outreach week heeft veel impact en vaak weten de sporters jaren later nog te vertellen van die ene ontmoeting of getuigenis. Voor ons geeft dit ideale grond om op door te bouwen door ze te coachen en gesprekken aan te gaan.”