Wees stil en weet dat ik God ben”.

Psalm 46:11

Op welke manier kom jij tot rust? Hoe vind jij ontspanning? Rust en ruimte om stil te zijn is in ons dagelijks leven moeilijk te vinden. We leven in een prestatiemaatschappij waarin alles steeds mooier, beter, groter, sneller en meer moet zijn. We lijken te zijn kwijtgeraakt hoe we kunnen ontspannen. 

Ben je op zoek naar meer rust in je hoofd? Wil je ontspanning in je lichaam? Dan is Tikva wat voor jou! Een moment van rust, ontspanning en hoop in jouw week.

Wat is Tikva?

Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop”, “verwachting” en “geloof.” Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode die gericht is op balans en innerlijk vertrouwen. Deze manier van rust en ontspanning is geïnspireerd op Psalm 23.  

“U laat mij neerliggen in grazige weiden, U leidt mij zachtjes naar stille wateren.”

Tikva wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en vertrouwen met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam. 

De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergrootten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Iedereen kan naar eigen vermogen deelnemen, je kunt er zelfs voor kiezen alleen te luisteren. Tijdens de lessen worden woorden gesproken die je zelfvertrouwen en menselijke waarde opbouwen en aanmoedigen. De oefeningen helpen je om negatieve gedachten te veranderen en geven hoop voor je ziel.  

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden en we vinden het belangrijk dat iedereen gelijk en met respect behandeld wordt. 

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva komt uit Zweden en is ontwikkeld door personal trainer Mimmi. Mimmi zocht een work-out voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Zij kon in de reguliere zorg niets passends vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze ontspanning en bewegingen om de bloedcirculatie op gang te brengen in Tikva. De muziek die bij de bewegingen wordt gebruikt is speciaal voor Tikva geschreven door een christelijke componist uit Zweden. De woorden uit de Bijbel die tijdens de lessen uitgesproken worden geven hoop, kracht en inspiratie.

Er zijn twee verschillende Tikva lessen:

TIKVA RELAX

Door adem – en ontspanningsoefeningen kom je geestelijk en lichamelijk tot rust.

TIKVA STRETCH

De focus ligt naast ontspannen, ook op mobiliteit. We doen iets moeilijkere stretchoefeningen waarin je spieren meer worden aangesproken.

– lesduur 45 minuten –


Details

  • Woensdag
  • Tijd: 19:30 en 20:30 Tikva Stretch ( 2 groepen)
  • Locatie: Kalmarweg 14-9, Groningen
  • Kosten: €25 per maand
Aanmelden

Waar in Nederland worden Tikva lessen aangeboden?

Er zijn inmiddels zeven Tikva instructeurs in Nederland. Kijk hieronder of er (binnenkort) Tikva bij jou in de buurt gegeven wordt. Voor de lessen in Groningen (van Next Move) kan je via bovenstaande knop aanmelden. Voor Tikva op een andere plek, kun je contact op nemen met de onderstaande instructeurs. Als je meer informatie zou willen over hoe je een Tikva instructeur kan worden, neem dan contact op met Janita.

Groningen
NEXT MOVE
Woendagavond
contact: Janita Stoorvogel
06 43 86 29 12

Dordrecht
Super Natural Center
Maandagavond
contact: Rachelle Steeds
06 25 33 83 12

Hardenberg


contact: Felicia Kisteman
06 12 39 77 39

Ommen e.o.
contact: Harmke Vleesenbeek
06 13 95 41 73
en Marian den Besten
06 12 58 23 11

Zuidhorn / Groningen
contact: Ali Vlieg
06 40 42 04 74

Zwolle
contact: Sairah Chaudhry
06 19 16 02 01

Aanmelden

Om in te schrijven kun je één van de 2 bovenstaande formulieren downloaden, invullen, ondertekenen en opsturen naar info@nxtmove.nl.