Het thema van dit boekje is JONA, VAN LEVENSBELANG’. Aan de hand van het leven van Jona willen we de kinderen uitdagen en leren om andere keuzes te maken in hun leven. We bidden dat ze hierdoor God zullen zien en leren kennen. Het thema is opgedeeld in drie dagen. Elke dag heeft een titel die kort weergeeft waar het die dag om draait, dit is het kernpunt. Richt je vooral daarop.


Dag 1 | Angst. Een natuurlijk mechanisme dat God ons heeft gegeven om te overleven in noodsituaties. Maar ook een manier om te leren op God te vertrouwen. In 1 Johannes 4:18 staat: ‘Volmaakte liefde kent geen angst …’. God is dus nooit bang en van daaruit mogen wij leven.

Dag 2 | Jona moet niet alleen toegeven dat hij zelf fout zat en dat hij niet naar God heeft geluisterd. Jona moet ook de mensen van Ninevé aanspreken zodat ze hun schuld gaan bekennen. Ze moeten terugkeren naar God en dat doen ze ook

Dag 3 | Jona zit te wachten tot hij de stad ziet vergaan, als hij merkt dat er niks gaat gebeuren wordt hij boos op God. God geeft hem een boom voor schaduw over zijn hoofd. De boom groeit in één dag en is de dag daarna weer verdord.


Downloads

Je kunt de verschillende dagen als pdf downloaden.

Andere tools