Het thema van dit boekje is ‘SCHEPPING’. Aan de hand van de schepping van de aarde willen we de kinderen Gods grootheid laten zien. Het thema is opgedeeld in zeven dagen. Elke dag heeft een titel die kort weergeeft waar het die dag om draait, dit is het kernpunt. Richt je vooral daarop.

Dag 1 | Op de eerste dag schept God het licht. De strijd tussen licht en donker is een strijd die vaak terugkeert. Veel mensen vinden van nature donker niet prettig, en licht juist wel. Bijvoorbeeld dat je liever met een klein lampje aan slaapt ‘s nachts.

Dag 2 | In de schepping heeft God iets moois voor ons gemaakt. Dag twee gaat over de grote, fundamentele lijnen van de hemel. Essentieel voor het leven, maar minder tastbaar. Daarom zoomen we vandaag in op het grote plan om een woning klaar te maken en de eerste stappen die God daarin zet.

Dag 3 | God maakt onderscheid tussen zee en land en maakt alle bomen en planten. Het gaat vandaag dus over voedsel. We willen vandaag dankbaar stil staan bij het lekkere eten dat God voor ons bedacht heeft en de enorme overvloed die hij gemaakt heeft.

Dag 4 | Dag 4 en God maakt de zon, de maan en de sterren. Een ongelofelijk wonder als je nadenkt over de impact er van. God sprak en het was er. Voor jou. God heeft het gemaakt voor ons, zodat we onderscheid kunnen maken in tijd.

Dag 5 | Vandaag gaat het over overvloed. Misschien een lastig woord, dus goed om even uit te leggen. Het betekend: meer dan genoeg. God maakt op de vijfde dag de vogels en de vissen en hij maakt meer dan genoeg verschillende soorten. Overvloedig veel dus!

Dag 6 | We zijn aangekomen bij de een na laatste dag. Het lijkt een explosie van creativiteit: allemaal verschillende soorten dieren en dan als hoogtepunt de mens. Met zijn unieke DNA, allemaal als weerspiegeling van wie God is. Alles gemaakt voor jou. Voor de kinderen uit de wijk. God heeft hen gewild, Hij houdt van hen.

Dag 7| De zevende dag is de rustdag. Het is belangrijk voor ons lichaam en geest om af en toe te rusten. Dat doe je door te slapen. Maar ook door even te stoppen met wat je altijd doet. God rustte 1 dag in de week. Ook Jezus trok zich regelmatig terug om even tot rust te komen bij God.Downloads

Je kunt de verschillende dagen als pdf downloaden.