Onze Olympische droom!

In 2024 zal het grootste sportevenement van de wereld plaatsvinden in Frankrijk.  De Olympische -en Paralympische Spelen. Het grootste evenement ooit in Frankrijk georganiseerd. Parijs zal het centrum van de sportwereld zijn. Het belooft een fantastisch multicultureel feest te worden dat in de hele wereld meegevierd kan worden!

Dat is natuurlijk al geweldig, maar zou het niet nog mooier worden als we mee kunnen werken om God hier Zijn plaats te geven?! Hij alleen kan mensen een eeuwigdurende ervaring geven: het leren kennen van Zijn zoon Jezus!

Next Move is samen met andere Europese Sportministry organisaties begonnen aan een fantastische Olympische reis: Tournée Olympique!

Waarom naar Frankrijk?

Frankrijk is een land dat relatief dichtbij Nederland ligt, toch is Frankrijk het minst religieuze land ter wereld. In Frankrijk geeft 60%-70% van de mensen aan niet religieus te zijn en 40% hiervan is zelfs uitgesproken atheïst.  In Frankrijk is het soms moeilijk om aan een bijbel te komen, het is verboden om een kruisje te dragen als je naar school gaat en praten over je geloof is niet gebruikelijk. Geloof is iets wat gezien wordt als iets van jezelf, niet om te delen met anderen. Het lijkt alsof de Fransen deze leegte wel willen opvullen, dit zie je aan het enorme aantal mediums en paragnosten dat actief is Frankrijk: 100.000! Heel veel, helemaal als je dit tegenover de 3000 pastors zet die in Frankrijk aan het werk zijn.

De Olympische Spelen zijn een mooie kans om in Frankrijk te laten zien wie Jezus is en hoe Hij de leegte in je leven kan opvullen!

Wat we gaan doen?

De Olympische Spelen geven ons een prachtig podium om te laten zien hoe sport en geloof te combineren zijn. We willen de Franse kerken laten zien hoe een Sportcommunity werkt en hoe groot het effect is van samen sporten.  Daarnaast willen we lokale sporters leren hoe ze hun sport kunnen gebruiken als Ministry: hoe kun je met sport God aanbidden?

Heel praktisch doen we dit door samen met lokale kerken te gaan sporten op veldjes en pleinen in de wijken. We geloven dat we zo echt impact kunnen hebben, Frankrijk is een echt sportland!

Onze Olympische reis is al begonnen toen we met 2 teams zijn afgereisd naar Grenoble en Parijs. We hebben daar contacten gelegd en hebben goed gekeken naar hoe de dingen werken in Frankrijk. Met deze ervaring in onze zak hopen we komende zomer met 6-8 teams weer af te reizen naar Frankrijk om daar te sporten en verdere mogelijkheden te ontdekken. In 2024 volgt dan een enorme reis tijdens de olympische spelen en is plek voor ruim 300 sporters om aan het werk te gaan met Jezus en heerlijk te sporten. Dat is onze Olympische droom!

Ben jij sportief en hou je van Jezus? Droom dan met ons mee! In 2023 gaan we naar Saint-Etienne, Parijs, Grenoble en Toulouse. Klik snel op een van deze landen om te ontdekken wat we precies gaan doen en meld je aan voor deze onvergetelijke reis!

De minimumleeftijd om mee te gaan op outreach is gesteld op 16 jaar. We zullen hier, als dit past, flexibel mee omgaan.

Details:
datum: 14-23 juli
prijs: € 935*
Meer info

Details:
datum: 14-24 juli
prijs: € 935*
Meer info

Details:
datum: 3-13 augustus
prijs: € 935*
Meer info

Details:
datum: 3-13 augustus
prijs: € 935*
Meer info

*De projectprijs wordt vaak opgehaald met je team door sponsoracties, individuele bijdrages etc. Voor 1 juli dient het gehele bedrag opgehaald/overgemaakt te zijn