Onze Olympische droom!

2024 is het jaar van de Olympische Spelen in Frankrijk. Het grootste sportevenement ooit georganiseerd in Frankrijk! Dat is natuurlijk al geweldig, maar zou het niet nog mooier worden als we mee kunnen werken om God hier Zijn plaats te geven?!
Daarom is Next Move samen met andere Europese Sportministry organisaties begonnen aan een fantastische Olympische reis: Tournée Olympique! Dit jaar gaan we in verschillende landen het olympisch gevoel neerzetten. De grote winst die we willen behalen is mensen laten weten wie Jezus is en wat Hij kan doen in je leven!

Frankrijk

Een deel van onze outreaches in 2024 zal in Frankrijk plaatsvinden. Het land waar de Olympische Spelen zullen plaatsvinden. In Frankrijk zijn niet veel Christenen. Er zijn maar weinig mensen die delen over hun geloof. Het lijkt alsof de Fransen deze leegte wel willen opvullen, dit zie je aan het enorme aantal mediums en paragnosten dat actief is Frankrijk: 100.000! Heel veel, helemaal als je dit tegenover de 3.000 pastors zet die in Frankrijk aan het werk zijn.
De Olympische Spelen zijn een mooie kans om in Frankrijk te laten zien wie Jezus is en hoe Hij de leegte in je leven kan opvullen!

St. Etiene is er dit jaar klaar voor. In samenwerking met sportministry, fietsministry en lokale kerken gaan we er een bijzondere week van maken. De outreach naar deze plek zal echt een boost geven aan de lokale partners en hen helpen om aan een wekelijkse sportcommunity te bouwen.

Sporten: Voetbal, volleybal en spelletjes
Team: 8-10 personen
Datum: 13 – 21 juli
Prijs: €820

Grenoble ligt aan de voet van de Alpen en is een sportieve stad. In samenwerking met 5 kerken, een sportministry en anderen gaan we daarheen om een te gekke week te hebben. Het lokale team heeft in het afgelopen jaar sportcommunity training ontvangen en is er klaar voor om dit in de praktijk te brengen. De partners daar kijken uit naar de komst van een Nederlands team om een geluid van hoop te verkondigen, vooral nu de Olympische koorts zich over Frankrijk verspreidt.

Sporten: Fietsen, voetbal
Team: 8-10 personen
Datum: 30 juli – 12 augustus (onder voorbehoud, incl. conferentie in NL)
Prijs: €740

Buiten Frankrijk

Wij werken samen met partners over de hele wereld. Afgelopen tijd hebben we gezien dat er daar behoefte is aan hulp van een team van Next Move. Daarom hebben we besloten Tournée Olympique verder uit te breiden. We willen ook in andere landen het Olympische gevoel neer zetten en het evenement gebruiken om over Jezus te vertellen in andere Franstalige landen.

Burundi  

Burundi is een van de armste landen in Afrika. Er zijn veel kinderen die geen ouders meer hebben.
We willen deze kinderen graag blijdschap en vrolijkheid brengen door Sportministry.
Ook zullen we als team de lokale kerken dienen die zijn geplant.

Team: 8-10 personen
Sporten: Voetbal, dans, spelletjes
Prijs: tussen €1800-€2500 (afhankelijk van vluchtprijs)
Datum: 30 juli – 12 augustus (Onder voorbehoud, incl. conferentie in NL)

Rwanda

In een land dat nog herstellende is van genocide lijkt soms weinig hoop te zijn. Sportministry is een unieke manier om deze hoop te brengen aan onze broers en zussen in Rwanda.

Team: 8-10 personen
Sporten: Voetbal, dans, fitness, spelletjes
Prijs: tussen
€1650-€2200
Datum: 30 juli – 12 augustus (Onder voorbehoud, incl. conferentie in NL)

Madagascar

Afgelopen zomer zijn we met een team naar Madagaskar gereisd. Een uniek land waar de mensen zo blij waren met onze komst. We hadden een enorme impact daar door op verschillende manieren te vertellen over Sportministry & samen te sporten. Er liggen nog enorm veel mogelijkheden om hier aan verder te bouwen. Dit willen we komende zomer graag, samen met onze partners daar, gaan doen.

Team: 8-10 personen
Sporten: Voetbal, basketbal, dans, fitness
Prijs: tussen €2000-€2800 (afhankelijk van vluchtprijs)
Datum: 30 juli – 12 augustus (Onder voorbehoud, incl. conferentie in NL)


Ben jij sportief en hou je van Jezus? Ga dan met ons mee!

De projectprijs is per outreach verschillend en wordt vaak opgehaald met je team door sponsoracties, individuele bijdrages etc. De minimumleeftijd om mee te gaan op outreach is gesteld op 16 jaar. We zullen hier, als dit past, flexibel mee omgaan.

Activiteiten

Doe met ons mee