Het thema van dit boekje is ‘ESTHER’. Aan de hand van het leven van
Esther willen we de kinderen leren dat God een plan met hun leven heeft.
Het thema is opgedeeld in vijf dagen. Elke dag heeft een titel die kort
weergeeft waar het die dag om draait, dit is het kernpunt. Richt je vooral
daarop.

Dag 1 | Vandaag beginnen we met een nieuw thema: ‘Esther’. Voorafgaand aan haar verhaal, is er het verhaal van Koningin Vashti. Zij wil haar lichaam niet laten zien aan de vrienden van de koning. Het kost haar haar huwelijk en haar functie, maar ze behoudt haar eer.

Dag 2 | In Nederland zijn reality shows groot sinds Big Brother startte in 1999. Veel mensen willen mee doen aan The Voice of een andere show om maar die ene grote ster te worden. Het is een behoefte om gezien te worden in de hoop en verwachting dat het je geliefd maakt.

Dag 3 | Vandaag een heel herkenbaar onderwerp: woede. Wat kun je je makkelijk ergeren aan mensen en, als je niet oppast, zet het zich om in woede. Met name als de druk er vol op staat en het net even anders gaat dan jij wil. Of als iemand iets tegen jou zegt wat je net even niet kan hebben

Dag 4 | Esther, haar naam betekent ster. En vandaag gaan we kijken hoe zij op het juiste moment de ster van het verhaal wordt. Haar leven staat op het spel, het leven van haar geliefde oom staat op het spel. Ja, zelfs haar hele volk dreigt vernietigd te worden. En alleen zij lijkt het te kunnen voorkomen..

Dag 5 | De vijand is er niet meer, maar het doemscenario komt nog op hen af. Er lijkt geen ontkomen aan, omdat de wet niet veranderbaar is. Maar God ziet naar zijn volk om en draait in één wet de hele situatie om. Nu zijn de Joden niet langer slachtoffer, maar plunderaarDownloads

Je kunt de verschillende dagen als pdf downloaden.