Het thema van dit boekje is ‘JEZUS SPREEKT’ en gaat over gelijkenissen die Jezus vertelt. Het draait om de les die te leren is uit deze gelijkenissen. Het thema is opgedeeld in vijf dagen. Elke dag heeft een titel die kort weergeeft waar het die dag om draait, dit is het kernpunt. Richt je vooral daarop.


Dag 1 | De zoon van een koning gaat trouwen. Om dat te vieren organiseert hij een feest. En niet zomaar een feest. Alles wordt uit de kast gehaald om het te vieren! Veel prominenten worden uitgenodigd. De koning verwacht dat iedereen hierbij wil zijn om te genieten van al zijn rijkdom.

Dag 2 | We staan er bij stil dat God ontzettend veel houdt van de kinderen en jongeren waarmee he sport. En dan niet als groep, maar van elk kind apart. Hij zou zo iedereen achterlaten om achter hem of haar aan te gaan en hem/haar te helpen!

Dag 3 | Vandaag staat het verhaal centraal van de jongste zoon die graag avontuur wil. Hij gaat naar zijn vader en claimt alvast zijn deel van de erfenis. De vader geeft zijn deel en daarmee de vrijheid om zijn zoon zelf te laten kiezen in het leven wat hij wil. Na een start van feesten, gaat het enorm mis.

Dag 4 |Een man gaat naar het buitenland en vertrouwt zijn slaven een deel van hun bezit toe. Hij geeft ze geld en als hij na jaren terugkomt, verwacht hij dat zijn slaven dat geld vermeerderd hebben. Drie van de vier hebben dat gedaan, één niet.

Dag 5 | Jezus komt binnenkort terug. En tien meisjes staan te wachten tot Hij komt. Maar hoe langer het duurt, des te vermoeider raken ze. En tegen de tijd dat Hij er bijna is, zijn ze in slaap gesukkeld. Alleen, door het lange wachten, is de olie van de meisjes op.Downloads

Je kunt de verschillende dagen als pdf downloaden.

Andere tools